Nina Táborská Rôzne

Nemáte plány na víkend? Zabite nudu a skúste niečo nové z tohto programu

Obľúbený deň v týždni je tu a s víkendom prichádzajú aj plány, ako stráviť dni voľna. Bratislava24.sk vám prináša prehľad toho najzaujímavejšieho, čo ponúka slovenská metropola už oddnes.

Ilustračný obrázok k článku Nemáte plány na víkend? Zabite nudu a skúste niečo nové z tohto programu
Zdroj: TASR

Rukojemník

Počasie Bratislavčanom v piatok veľmi priať nebude a preto je ten správny čas navštíviť kino. V FK Nostalgia, ktoré aktuálne funguje v bývalom kine Nivy, sa bude premietať očakávaný film režiséra Juraja Nvotu – Rukojemník.

Takto film opisuje samotný režisér: "Príbeh je Amarcordom malého chlapca, ktorý vyrastá v pohraničnej obci, kde v spoločnosti priateľov a nepriateľov prežíva svoje gombíkové vojny, prvú lásku, prvú zradu, prvý zločin a prvý trest.“

19:45 / FK Nostalgia / Česko / Slovensko, 2014

Regionálna zabíjačka na Zochovej chate

Vyberte sa mimo hlavného mesta a navštívte Modru. Ak teda nepatríte k vegetariánom a vegánom. V sobotu sa tu bude konať tradičná slovenská zabíjačka v areáli Zochovej chaty. Spoznáte folklórne tradície prípravy mäsových výrobkov, ochutnáte zabíjačkové produkty a zoznámite sa s výrobou klasických pochúťok.

10:00 / Zochova Chata, Modra / celodenná akcia

Čau o piatej

Kníhkupectvo Kolomana Kertésza Bagalu na Laurinskej pokračuje po decembrovom úspechu s literárnymi stretnutiami „Čau o piatej“. Konajú sa každý deň o 17:00. Výnimkou nie sú ani víkendy, už túto sobotu sa môžete tešiť na Janu Oľhovú, ktorá bude čítať Vlada Jančeka.

17:00 / Jana Oľhová číta Vlada Jančeka / Kníhkupectvo Kolomana Kertésza Bagalu

Siesta v galérii: Architektúra dvoch období

Túto nedeľu si v SNG môžete vychutnať fotografickú výstavu – Svetlo na hrane. Výstava je zároveň aj prehliadkou architektonických diel obdobia moderny a neskorej moderny. Galériou vás prevedú Zuzana Palicová a architektka Dominika Belanská.

15:00 / Slovenská národná galéria Bratislava / Esterházyho palác, 3. poschodie / Svetlo na hrane

Domček pre Čima

Ak neviete kam zobrať svoje ratolesti, potom skúste Bibianu – dom umenia pre deti. V nedeľu sa bude stavať domček pre Čima. Tvorivé dielne zamestnajú vaše deti naplno. Budú si môcť vyskúšať, z čoho všetkého sa dá vytvoriť domček pre vtáky. Dielne sú určené deťom nad 5 rokov.

16:00 / Bibiana dom umenia pre deti / Domček pre Čima

Korčuľovanie

Nezabúdajte, že do 3. februára je vám stále k dispozícii klzisko na Hviezdoslavovom námestí. Mestská časť Bratislava – Staré mesto ju pripravila najmä pre deti, ale vítaný je každý jeden korčuliar. Cena lístka je jedno euro. Slúžiť má zároveň aj ako poistenie pre korčuliara, výťažok zo vstupného poputuje na charitatívne účely.

Ak náhodou nevlastníte korčule, na mieste si jedny môžete požičať.

10.00 – 22.00 / Hviezdoslavovo námestie / Vstupné 1 euro, majitelia Bratislavskej mestskej karty 0,70, deti do 12 rokov zdarma

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM