Nina Táborská Rôzne

Katarínska zábava, Vianočné tradicíe či multižánrový festival. Aj taký je program na víkend

Ak ste si ešte nenaplánovali kam sa vyberiete počas víkendu, Bratislava24.sk vám ponúka prehľad rôznych podujatí, ktoré na vás čakajú už od dnes. V hlavnom meste sa tento víkend nudiť rozhodne nebudete.

Ilustračný obrázok k článku Katarínska zábava, Vianočné tradicíe či multižánrový festival. Aj taký je program na víkend
Zdroj: TASR

Piatok

Podunajské vínne slávnosti

Kulinárske špeciality, kultúrny program, 20 rôznych vinárov a pravdaže ochutnávka vín. Toto všetko vás čaká počas dvoch dní v bratislavskej Starej tržnici. Vínne slávnosti odprezentujú Podunajský región. Viac o podujatí nájdete TU.

Stará tržnica / 28.11.2014 – 29.11. / 15:00

Hackathon SNG

Prvé z podujatí, na ktorom sa stretnú programátori, grafickí dizajnéri, zvukoví majstri a iní kreatívci, aby počas dvoch dní navrhli a vytvorili projekt s využitím dát Slovenskej národnej galérie. Ak vás láka možnosť vytvoriť audiosprievodcu k nestálej expozícii gotického a barokového umenia, získať dáta z Webu umenia a vylepšiť ho alebo digitálne analyzovať farebnú paletu maliara Bazovského, máte jedinečnú šancu zapojiť sa.

SNG, Berlinka / 17:00 / vstup voľný

Noc lampášov

Už v piatok môžete zažiť večerné exkurzie pri svetle pretrolejových lampášov v Múzeu Petržalského opevnenia v objekte B-S 4 „Lány“. Budete si môcť prezrieť objekt v tajuplnom osvetlení a zažiť pravú atmosféru života v bunkri tak, ako ho zažívali vojaci v tridsiatych rokoch. Náladu pozdvihne a v určite vás zahreje horúci čaj, či varené víno.

Múzeum Petržalského opevnenia / 18:00

Vlna naživo 2014

Od 27. do 29. novembra sa v priestoroch KC Dunaj a Poľského inštitútu koná ďalší ročník multižánrového festivalu Vlna naživo. Pod palcom ho má OZ Vlna.

Poľský inštitút / 28.11.2014, 17:00

Dunaj˜/ 29.11.2014, 10:00

Ružinovská tančiareň

Tradičné zábavné tanečné stretnutie staršej a strednej generácie v ružinovcom Dome kultúry.

Dom kultúry Ružinov Cultus / 17:00

Festival Error 2014

Celkon iný koncept festivalu. ERROR predstavuje medzinárodný festival bezdomoveckých a komunitných divadiel. PRedstaví sa už po ôsmy krát. Počas dvoch dní privíta divadlá z Česka, Maďarska, Poľska, Slovinska, Nemecka a Slovenska. Nezabudnite, že ešte stále v Bratislave prebieha Mesiac bez domova.

Pisztoryho palác / 28.11.2014 / 16:00

Pisztoryho palác / 29.11.2014 / 10:00

Sobota:

Zóna bez peňazí Bratislava

Ide o akciu, ktorá podporuje recyklovanie a výmenu vecí, ktoré ľudia už nechcú. Nepotrebným veciam vráti nový život. A to nie je všetko! Aj vďaka vám sa totiž môže zrealizovať hlavná myšlienka celej akcie – urobiť krajšie Vianoce tým, ktorí si to nemôžu dovoliť. Viac nájdete TU.

Batelier / 11:00 / vstup voľný

Katarínska ľudová zábava

Doprajte si relax so slovenským folklórom a jeho tradíciami. Cimbalovka, ľudové tance a s dobrý DJ v príjemnom prostredí tanečného klubu.

Cena zahŕňa:

prípitok (bor/hru/sliv), vstup na ľudovú zábavu so živou hudbou a folklórnymi vystúpeniami, vstup na latino párty vo vedľajšej tanečnej sále, kapustnica, 1× espresso alebo čaj, šatňa (do 04:00)

La Fiesta / 20:00 / 12 eur predpredaj, 15 eur na mieste

Nezabudnite, že pokračujú Vinočné trhý napríklad na Hlavnom námestí či Staromestké trhy.

Nedeľa:

Nedeľná Paráda!

Najbližšia už dobre známa Nedeľná Paráda! vám tentokrát predstaví slovanskú kultúru na prvom parádnom, predvianočnom slovanskom bazári v Starej tržnici. Novembrová Nedeľná Paráda bude, ako obyčajne, multižánrová kultúrna udalosť na nedeľu, venovaná minoritám žijúcim na Slovensku, ich gastronómii a kultúre. Tešiť sa môžete na ochutnávku Vianočných špecialít. Výťažok z bazára poputuje pre OZ Vagus.

Stará tržnica / 11:00 / vstup voľný

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM