Rôzne Správy

Nemáte lístok na vlak? Nevadí, kúpiť si ho môžete už aj cez SMS

Pokuty vo vlaku sa už viac báť nemusíte. Železnice spúšťajú novú službu, vďaka ktorej si môžete lístok kúpiť rýchlo a jednoducho formou SMS.

Ilustračný obrázok k článku Nemáte lístok na vlak? Nevadí, kúpiť si ho môžete už aj cez SMS
4
Galéria
Zdroj: TASR

Určite sa vám minimálne raz stalo, že ste dobiehali na vlakovú stanicu na poslednú chvíľu a nestihli ste si kúpiť lístok. Ani milé slová pre pána revízora vás nezachránili a museli ste zaplatiť prirážku. Takéto situácie, našťastie, už nebudete musieť zažívať.

Nová celoslovenská služba

Cestujúci si budú môcť lístok kúpiť jednoducho pomocou mobilného telefónu. Stačí poslať SMS na číslo 2255. Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) spustí novú celoslovenskú službu na všetky osobné vlaky s výnimkou tatranských električiek a zubačiek. Nový celoslovenský SMS lístok začne platiť od 11. júna.

„Cestujúci budú mať na výber 20-minútový SMS lístok za 1,30 eur, 60-minútový lístok za 2,50 eur alebo 180-minútový lístok na bezplatnú prepravu za 0,30 eur. SMS lístky sú dostupné pre zákazníkov všetkých slovenských operátorov,“ informuje národný dopravca na svojej webovej stránke.

Znaky SMS

Typ lístka si cestujúci zvolia jedným znakom v SMS. Do dvoch minút dostane SMS s cestovným lístkom. Pred vypršaním platnosti lístka príde cestujúcemu upozornenie o možnosti jeho predĺženia.

  • 20-minútový lístok – B
  • 60-minútový – A (prípadne prázdna SMS alebo medzera)
  • 180-minútový lístok na bezplatnú prepravu – Z
  • jednorazový bicykel / batožina – X

„Výhodou pre cestujúceho je, že na stanici bez predaja cestovných lístkov môže s SMS lístkom nastúpiť do vlaku a nemusí vyhľadať vlakvedúceho. V staniciach s otvorenými pokladnicami sa zas vyhne čakaniu,“ povedal riaditeľ úseku obchodu a člen predstavenstva ZSSK Karol Martinček.

Ilustračný obrázok

Vlaky a hlavná stanica
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM