Michaela Katonová Rôzne

Osem inšpirácií na vianočné darčeky, ktoré nájdete na Miletičke

Ak netúžite po zháňaní vhodných vianočných darčekov v preplnených nákupných centrách, môžete to skúsiť na rôznych miestach. My sme za vás hľadali inšpirácie na známom trhovisku, na Miletičke. Našli sme nejeden skvost.

Ilustračný obrázok k článku Osem inšpirácií na vianočné darčeky, ktoré nájdete na Miletičke
Foto: Michaela Katonová / Zdroj: Dnes24.sk

Medzi haraburdami sa nájdu aj poklady

Niekedy aj to najmenej pravdepodobné miesto dokáže prekvapiť. Trhovisko alebo Miletička, ako ju Bratislavčania prezývajú má osobitý zápach aj svoje postavičky, na ktoré vždy natrafíte. Nie je to len lokalita, kde nájdete čerstvú zeleninu či ovocie počas celého roka, ale i „liaheň“ všakovakých vecí. Oblečenie hneď oproti kvetom, čiapky vedľa spodnej bielizne a metly susediace s kožušinami.

Darčeky pre všetkých

Z ponúkaného sme vybrali hneď niekoľko inšpirácií na darčeky:

  • Rukavice. Kožené alebo látkové, výrazné alebo menej. Výber je veľký a k niektorým rovno predajca ponúkne aj šál či čiapku za zvýhodnenú cenu.
  • Pančuchy. Bodkované, kárované, jednofarebné aj vzorované. V niektorých stánkoch majú akcie, čím viac kúpite, tým lepšia cena za kus.
  • Legínsy. Jeden z najobľúbenejších kusov oblečenia Sloveniek nájdete na Miletičke v toľkých prevedeniach, že sa budete len čudovať.
  • Metla. Zíde sa v každej domácnosti a dámy, ktoré obľubujú upratovanie sa určite potešia.
  • Ostré chilli papričky. Pre všetkých, čo majú radi pálivú chuť.
  • Taška na kolieskach na nákupy. Niektoré modely majú aj väčšie kolesá pripravené zdolať aj sneh či ľad.
  • Koreniny. Pre gazdinky aj kuchárskych nadšencov.
  • Papuče. Zdá sa, že tento rok sú hitom rôzne zvieratá, ale nevytráca sa ani klasika.

Tancujúci Santovia aj imelo

Hoci bez snehu, na Miletičke je vianočná atmosféra citeľná. Voňavú čečinu aj imelo predávajú viacerí obchodníci. Núdza o vianočné ozdoby tiež nie je. Ak ste počas prvých dvoch adventných nedelí nemali adventný veniec, na Miletičke si stále vyberiete. Tancujúci plyšoví Santa Clausovia sú na každom rohu, no z trhoviska si môžete odniesť aj kompletne ozdobený vianočný stromček. Keď sme sa pýtali ako by sme ho odniesli, ak nie sme autom, pani predavačka ukázala na jeho menšiu verziu a povedala, že problém je vyriešený.

Na zahriatie v niektorých stánkoch nalejú varené víno či punč a odstavená je aj bodkovaná pojazdná kaviareň. Šikovné panie majú v ponuke aj vianočné medovníčky, keby sa náhodou niekomu nechcelo piecť.

Miletička
13
Galéria
Foto: Michaela Katonová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM