Správy

Nedostatok trolejbusov spôsobuje výpadok spojov. Do ulíc sa vrátili "retro" vozidlá

Poruchy trolejbusov pribúdajú a náhradných vozidiel je málo. Z týchto dôvodov musia cestujúci počítať s výpadkami spojov na trolejbusových linkách.

Ilustračný obrázok k článku Nedostatok trolejbusov spôsobuje výpadok spojov. Do ulíc sa vrátili "retro" vozidlá
6
Galéria
Zdroj: TASR

Z dôvodu zvýšenej poruchovosti trolejbusov a nedostatku náhradných vozidiel treba aj dnes počítať na trolejbusových linkách s výpadkami viacerých spojov.

Podľa informácií na webovej stránke imhd.sk sú vynechané spoje v rannej špičke najmä na linkách 201, 202, 203, 207 a 212. Problémy môžu počas dňa vzniknúť aj na ďalších trolejbusových linkách.

„Za posledné tri dni sme nevypravili šesť vozidiel z dôvodu zníženého izolačného stavu elektrickej výzbroje. Z tohto dôvodu a v súvislosti so zlými poveternostnými podmienkami došlo k výpadkom spojov aj v priebehu dennej prevádzky,“ Bratislava24.sk informovala hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava Adriana Volfová.

Návrat starých trolejbusov

Do ulíc Bratislavy sa po takmer polročnej prestávke opäť vrátili aj staré kĺbové trolejbusy Škoda 15 TrM, ktoré sa naposledy objavovali v premávke počas minuloročných letných prázdnin. Trolejbusy boli nasadené na niektoré spoje liniek 201 a 202 z dôvodu nedostatku prevádzkyschopných nízkopodlažných trolejbusov Škoda 31 Tr SOR. Ten spôsobili dlhotrvajúce mrazy počas tohtoročnej zimy, ale aj problémy s dodávkou náhradných dielov.

„Dopravný podnik v rannej špičke vypravuje 98 trolejbusov, pričom má k dispozícii 126 nízkopodlažných vozidiel, rezerva teda predstavuje 28 vozidiel. Napriek tomu sa nedarí zabezpečiť celú výpravu iba s nízkopodlažnými trolejbusmi,“ uvádza sa na stránke imhd.sk. Posledný januárový deň sa v premávke objavili aj vozidlá 6621 a 6632. V priebehu mesiaca bolo zároveň niekoľko dní, keď náhradné vozidlá neboli vypravené vôbec.

Ilustračný obrázok

Nové trolejbusy v Bratislave
6
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM