Rôzne

Nechajte sa vtiahnuť do minulosti. Atmosféra vo vojenskom bunkri vás dostane

Máte radi dobrodružstvo a tajomné miesta? V tom prípade si piatkový večer rezervujte na nočný výlet do petržalského bunkra.

Ilustračný obrázok k článku Nechajte sa vtiahnuť do minulosti. Atmosféra vo vojenskom bunkri vás dostane
8
Galéria
Zdroj: Facebook

Priestor vojenského bunkra vysvietený len svetlom petrolejových lámp, tajomná atmosféra a dobová hudba. To všetko na vás čaká v rámci podujatia Noc lampášov.

Prehliadka bunkra

Ide o každoročnú sériu unikátnych večerných prehliadok múzea v bunkri B-S 4 Lány pri Viedenskej ceste v bratislavskej Petržalke. Dnes večer sa koná predposledná akcia, o týždeň v piatok bude posledná Noc lampášov. Brány múzea sú pre zvedavcov otvorené od 18:30 do 23:00 hod.

„V jedinečnej atmosfére vás sprievodcovia odetí v dobových uniformách zoznámia s celým objektom, fungovaním a významom jednotlivých priestorov, zariadení a zbraní, ako aj štartovaním originálneho dieselagregátu v strojovni,“ Bratislava24.sk informoval Martin Kubala z Múzea petržalského opevnenia. Počas mrazivej noci sa návštevníci môžu zahriať pohárom teplého čaju či vareného vína.

Počas zimy zavretý

Podujatie je symbolickým uzavretím prehliadkovej sezóny. „Múzeum sa potom pre verejnosť až do apríla uzavrie, aby sme mohli pokračovať v rekonštrukcii a do ďalšieho roka priniesť návštevníkom opäť niečo nové,“ dodal Kubala.

Cieľom podujatia je ukázať ľuďom pravú atmosféru života v bunkri tak, ako ju zažívali naši vojaci v 30. rokoch minulého storočia. Okrem toho sa môžete pri pohári vínka či čaju a v ukludňujúcom svetle petrolejok naladiť na blížiace sa Vianoce.

Akciu Noc lampášov organizuje Múzeum petržalského opevnenia a je realizovaná s finančnou podporou hlavného mesta.

Vojenské bunkre a kaverny nad Bratislavou
8
Galéria
Zdroj: OZ Bunkre
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM