ts Rôzne

Nechajte sa inšpirovať: Zostavili sme pre vás rebríček TOP 5 netradičných brigád

Už zajtra sa porozdávaním vysvedčení oficiálne skončí školský rok. Po desiatich mesiacoch v školských laviciach si žiaci aj študenti oddýchnu na dvojmesačných letných prázdninách.

Ilustračný obrázok k článku Nechajte sa inšpirovať: Zostavili sme pre vás rebríček TOP 5 netradičných brigád
Zdroj: TASR

Stále viac študentov sa počas leta obzerá po dobre platených a zaujímavých brigádach. Čašníčka, zmrzlinár, plavčík, promotérka či pokladník. Bratislava ponúka širokú škálu letných povolaní.

Ak sa však chcete počas letných brigád aj zabaviť či dovzdelať, máme pre vás TOP 5 tipov na netradičné a zároveň finančne dobre ohodnotené letné brigády.

Slnenie sa s ovečkami

Zarobiť, nabrať skúsenosti a zažiť kopec srandy s kamarátmi môžete aj na zahraničnom vidieku. Ak máte skúsenosti s prácou s hospodárskymi zvieratami či koňmi a radi sa motáte okolo záhrady, letná prácička na farme je pre vás ako stvorená. Navyše, posed v náručí prírody pod korunami stromov s utešenými ovečkami lieči dušu. Tak hor sa na farmy do Írska, Rakúska, Holandska, Švajčiarska či Anglicka.

Výhody: ubytovanie, strava, príroda, zdokonalenie sa v domácom jazyku

Au-pair v mužskom prevedení

Dávno neplatí, že opatrovateľka musí byť nežného pohlavia. Ak ste dobrým zabávačom a máte pozitívny vzťah k deťom, táto práca pre vás môže byť letným dobrodružstvom. V zahraničí už roky fungujú v úlohe au-pair aj muži. A svoju prácu mnohí odvádzajú naozaj ukážkovo.

Výhody: ubytovanie, strava, príprava na budúcnosť

Dovolenka v Alpách

Milujete hory? Ak ste ešte nemali možnosť navštíviť rakúske Alpy, brigáda domácej gazdinej či chyžnej v niektorom z domácich hotelov vám zaistí nielen dobrý zárobok, ale aj dovolenku ako sa patrí. Letné mesiace tak môžete prežiť vo víre turistiky, zábavy aj kultúry.

Výhody: ubytovanie, strava, príroda, zdokonalenie sa v domácom jazyku, príprava na budúcnosť

Zdravo na dvoch kolesách

Pre vášnivých fanúšikov bicyklovania je tu cyklokuriérčina. Celý deň na kolesách, vietor vo vlasoch a dosť z voľného pohybu. Žiadna nuda, namiesto toho zdravý adrenalín.

Výhody: pohyb, vzduch, slnko, voľnosť

Mladí experti

Ak ste hlavička a túžite sa vzdelávať a pracovať na svojej kariére aj počas letných prázdnin, Magistrát hlavného mesta Bratislava ponúka mladým expertom stáže na jednotlivých sekciách. Ak sa osvedčíte, tí najlepší z vás sa môžu tešiť z trvalého pracovného pomeru.

Ak vás práca zaujala, počas nasledujúceho školského roka na sebe pracujte. Možno sa v rámci výberového konania usmeje šťastie práve na vás. Tak, ako na vybratých študentov tento rok.

Výhody: skúsenosti, rozvoj, príprava na budúcnosť

Čítajte aj: Študenti STU spoznávajú krásy Slovenska, najazdia stovky kilometrov

Letné brigády
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM