ts Rôzne

Nebezpečné koľajnice pred autobusovou stanicou sú už minulosťou

Roky nevyužívané koľajisko na Mlynských nivách obyvateľov mesta už viac trápiť nebude. Problémy spôsobovalo nielen šoférom, ale aj chodcom či cyklistom, ktorí úsekom denne prechádzali.

Ilustračný obrázok k článku Nebezpečné koľajnice pred autobusovou stanicou sú už minulosťou
Zdroj: Dnes24.sk

Pozostatok siete vlečkových koľají na Mlynských nivách medzi budovou Autobusovej stanice a križovatkou Košická/Sväto­plukova sa konečne stal minulosťou.

Posledný víkend Bratislavčanov potrápili viaceré uzávierky spojené s odstránením nefunkčných železničných koľají v Starom Meste na ceste II. triedy Mlynské nivy. Jazdné pruhy boli uzavreté striedavo v štyroch etapách v dňoch 4. – 6. júna v oboch smeroch.

Práce sú v plnom prúde, pracuje sa na pokrývaní asfaltovou zálievkou. Cez cestu prejdete (v závislosti od hustoty premávky) bez problémov cez priechod pre chodcov. Uzavretý je pravý jazdný pruh v smere z centra, zastávka MHD je stále o pár metrov posunutá.

Dlhoročný problém

Na problém s koľajiskom upozorňovali Bratislavčania už od roku 2010. Koľajisko spôsobovalo komplikácie nielen vozidlám mestskej hromadnej dopravy, ale aj chodcom a cyklistom, ktorí cestou prechádzali.

„Katastrofálne ničia podvozky vozidiel a počas dažďa sú smrteľne nebezpečné pre cyklistov a motorkárov,“ vyjadril sa Bratislavčan v odkaze pre starostu.

Nefunkčné železničné koľaje začala odstraňovať spoločnosť HB Reavis, ktorá opravuje cestu na vlastné náklady. Práce potrvajú do nedele 12. júna.

V tomto roku čakajú úsek aj ďalšie opravy. „Ešte v tomto roku budeme spúšťať ďalšie etapy nášho projektu Twin City do prevádzky, je preto logické, že sme sa pustili aj do úprav okolia. Záleží nám na dobrej dopravnej dostupnosti. V ďalšom kroku plánujeme aj odstránenie nefunkčnej lávky, ktorá je v nevyhovujúcom technickom stave,“ informuje Adrián Rác, výkonný riaditeľ HB Reavis Slovakia.

Čítajte aj: Nikam nevedúce železničné koľajnice a cesta ako tankodróm. Aj to je smutná realita autobusovej stanice Mlynské Nivy

Nebezpečné koľajisko pri autobusovej stanici
15
Galéria
Zdroj: Bratislava YIMBY
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM