Kultúra

Navštívte jedinečnú výstavu voskových figurín. Uvidíte aj muža s dvomi tvárami

Ľudí s dvomi hlavami, dvomi tvárami, štyrmi očami alebo muža s vlčím syndrómom. To všetko môžete vidieť na bratislavskej výstave.

Ilustračný obrázok k článku Navštívte jedinečnú výstavu voskových figurín. Uvidíte aj muža s dvomi tvárami
4
Galéria
Zdroj: TASR

V našej spoločnosti sa už od pradávna vyskytovali ľudia, ktorí sa svojím zovňajškom výrazne líšili od ostatných. Narodili sa totiž s telesnými anomáliami, kvôli ktorým pútali pozornosť okolia.

S týmito osobami, pre ktorých bolo ich postihnutie prekliatím, ale aj darom, sa môžete zoznámiť na výstave s názvom Zvláštni ľudia, ktorá sa koná v Stredisku kultúry na Vajnorskej ulici od 9. do 29. januára.

Koho uvidíte

Na výstave môžete na vlastné oči uvidieť výnimočných ľudí, aj keď len vymodelovaných z vosku, ktorých vzhľad dlhé roky odstrašuje, ale zároveň aj fascinuje ľudí na celom svete. Môžete sa stretnúť s človekom s dvomi hlavami, dvomi tvárami či štyrmi očami. Uvidíte tu aj niekoľko siamských dvojčiat alebo muža s vlčím syndrómom.

Jednou z najznámejších figurín je Lolo Ferrari. Tá bola rekordmankou v počte plastických operácií a objem jej hrudníka dosiahol neuveriteľných 180 cm.

Takmer ako živé

Výstava ponúka celkovo 27 exponátov ľudských anomálií. Voskové napodobeniny pochádzajú z antropologického múzea v Petrohrade, kde umelci pri ich výrobe použili lekárske očné a zubné implantáty a pravé ľudské vlasy. Figuríny tak pôsobia, akoby boli živé.

Výstava je otvorená každý deň od 10:00 do 18:00 hod. Deti od 6 rokov, študenti a dôchodcovia zaplatia za vstup 3 eurá, dospelých bude vstupenka stáť 4 eurá.

Ilustračné foto

Výstava Katastrofy ľudského tela v Bojniciach
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM