Nina Táborská Samospráva

Návštevnosť Rakúšanov v Bratislave stúpla, na čo vedenie mesta láka susedov do našej metropoly?

Vo štvrtok 14. januára sa začal vo Viedni štvordňový veľtrh cestovného ruchu Ferien-Messe 2016. Bratislava, rovnako ako ďalších 750 vystavovateľov z vyše 70 krajín sveta, má na tomto veľtrhu svoje zastúpenie – expozíciu oblastnej organizácie cestovného ruchu Bratislava Tourist Board.

Ilustračný obrázok k článku Návštevnosť Rakúšanov v Bratislave stúpla, na čo vedenie mesta láka susedov do našej metropoly?
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

„Na veľtrhu môžu návštevníci nájsť skutočne rôznych vystavovateľov zo všetkých krajín sveta, ktoré majú návštevníkom čo ponúknuť. Bratislavský prezentačný stánok však nepochybne zaujal,“ uviedol primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal, ktorý sa otvorenia podujatia zúčastnil spolu s námestníkmi primátora Milanom Černým a Ľudmilou Farkašovskou a vedením BTB na čele s predsedníčkou predstavenstva Alžbetou Melicharovou.

Bratislavskú expozíciu počas otvorenia doprevádzala hudobná kapela Funny Fellows, vystúpenie harfistu Michala Matejčíka či prezentácia korunovácie Márie Terézie v Bratislave.

„Veľtrhy sú vhodným spôsobom ako spropagovať naše mesto a náš región. Viac turistov v meste znamená veľa pre rozvoj podnikateľského prostredia. To vedie k rastu celkovej životnej úrovne Bratislavčanov. Turistom máme čo ukázať. Na to, aby sme ich u nás zdržali dlhšie, je potrebné, aby sme im predstavili nielen samotnú Bratislavu, ale aj náš región – Senec, Pezinok, Malacky…," skonštatoval primátor.

To všetko sú podľa neho miesta, ktoré majú čo ponúknuť. „Výletmi do širšieho regiónu vieme v našom meste zvýšiť počet prenocovaní a tým podporiť domácu ekonomiku. Rozvoj turizmu má preto nepochybne výrazný vplyv na život v našom meste,“ povedal Ivo Nesrovnal.

Ako ďalej poznamenal primátor, sú to práve obyvatelia zo susedných krajín, ktorí majú najviac možností Bratislavu navštíviť. Potvrdzujú to aj štatistiky.

Návštevnosť Rakúšanov v Bratislave stúpla

„Podľa posledných štatistík za tri štvrtiny roka 2015 návštevnosť Rakúšanov v Bratislave stúpla oproti rovnakému obdobiu predchádzajúceho roka o 28,08 percent a počet prenocovaní narástol o 26,86 percent. Aj tieto čísla potvrdzujú, že sa musíme neustále snažiť našu ponuku skvalitňovať, a že prezentácia Bratislavy na tomto veľtrhu je mimoriadne dôležitá,“ povedala predsedníčka predstavenstva Bratislava Tourist Board Alžbeta Melicharová.

Prezentačný priestor na veľtrhu zdieľa BTB s krajskou organizáciou cestovného ruchu Bratislava Region Tourism. V spoločnom stánku prezentuje svoju ponuku aj Európske múzeum moderného umenia Danubiana, zážitková cestovná agentúra Flora Tour, Divoká Voda ako unikátny areál vodných športov, Tour4U s legendárnym autíčkom Prešporáčikom a eventová agentúra Be Cool, ktorá zabáva návštevníkov interaktívnou prezentáciou plnou zaujímavých súťaží.

Návštevníkov bude k expozícii Bratislavy lákať pestrý sprievodný program aj počas zostávajúcich dní: ukážky obradu korunovácií v Bratislave, ochutnávky vín či vystúpenie hudobnej produkcie skupín Saxophone Syncopators, ako aj Preßburger Klezmer Band.

Prečítajte si tiež: Aké sú trendy pre dovolenkové destinácie? Na výstave vo Viedni sa predstaví aj Bratislava

Foto: Ilustračné.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM