Rôzne

Návštevnosť Cyklomostu slobody stúpa

Cyklomost Slobody, ktorý spája bratislavskú Devínsku Novú Ves s rakúskym Schloss Hoffom, sa stáva čoraz využívanejším.

Ilustračný obrázok k článku Návštevnosť Cyklomostu slobody stúpa
Zdroj: TASR

Potvrdzovať to majú aj údaje z cyklosčítačky na moste, ktorá počas júna zaznamenala celkovo viac ako 26-tisíc pohybov. Informovala o tom Veronika Beňadiková z Bratislavského samosprávneho kraja (BSK).

V priemere sa počet pohybov na moste minulý mesiac pohyboval okolo 869, z čoho bolo 407 peších a 462 cyklistov. Oproti júnu minulého roka je to pritom nárast o viac ako 12 percent, teda zhruba o tritisíc návštev.

36 návštev za hodinu

„Na Cyklomoste slobody, teda ľudovo na moste Chucka Norrisa, narátala v júni cyklosčítačka priemerne 36 návštev za hodinu,“ doplnil predseda BSK Pavol Frešo.

Najsilnejším júnovým dňom bola sobota 18. júna, kedy bolo zaevidovaných 1 835 návštev. Mostom sa vtedy smerom do Devínskej Novej Vsi vydalo 458 chodcov a opačným smerom, teda do Schloss Hofu 414 peších.

V rovnaký deň prišlo cyklomostom do Bratislavy 547 cyklistov a do Rakúska sa vydalo 416 cyklistov. Naopak, najslabším dňom bola streda 15. júna.

Dôležitý spojovací článok

Výstavba cyklomosta sa začala v septembri 2011, sprístupnený verejnosti bol nasledujúci rok v lete. Postavilo ho konzorcium Ingsteel a Doprastav. Most stojí na historickej trase a slúži cyklistom, peším turistom a záchrannej službe.

Z celkovej dĺžky lávky 955 metrov tvorí oceľová mostná konštrukcia 525 metrov, šírka lávky je 4 metre, čo umožňuje prejazd vozidiel záchranných zložiek. Cyklisti pri jazde mostom prekonajú výškový rozdiel 7 metrov.

Cyklomost je dôležitým spojovacím článkom regionálnej siete rakúskych a slovenských cyklotrás. Projekt cyklomosta bol spolufinancovaný v rámci Programu cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko 2007–2013.

Čítajte aj: Tip na výlet: Vyberte sa s nami po náučno-rozprávkovom chodníku Bobria hrádza

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM