Ľuba Lesná Samospráva

Navrhnite magistrátu: Kam dať peniaze, čo vybudovať

Hlavné mesto rozbieha projekt občianskeho rozpočtu už po štvrtýkrát. Keď ho spustili v roku 2011, bola naň vyčlenená suma 15.000 eur. Tento rok dáva mesto na projekty občanov trojnísobonú sumu, teda 46.000 eur.

Ilustračný obrázok k článku Navrhnite magistrátu: Kam dať peniaze, čo vybudovať
Zdroj: TASR

Poslanci schválili, že peniaze pôjdu na zapájanie bezdomovcov do skrášľovania verejných priestorov, zavlažovanie obecnej záhrady, nové prístrešky a lavičky na zastávkach verejnej dopravy či viac wifi-zón v hlavnom meste.

Realizované projekty

Medzi zrealizovanými projektmi sú už napríklad znovuoživenie bývalého kina Zora, Komunitné centrum generácií či autonómna zóna Lafranconi.

Návrhy Bratislavčanov

Bratislavčania od hlavného mesta žiadajú medziiným revitalizovať zeleň na Štefánikovej ulici, opraviť ochranné zábradlia na Bajkalskej či Brnianskej, zobojsmerniť ulice pre cyklistov, ničiť alergizujúce buriny ale aj osadiť lavičky v Horskom parku.

Zapojte sa aj vy

V rámci participatívneho rozpočtu môžete magistrátu posielať svoje návrhy, kam investovať na budúci rok časť peňazí z mestskej pokladnice. Čas na to máte ešte do utorka 16. septembra.

Ide o tieto kategórie – Doprava, životné prostredie, kultúra, šport a sociálne služby. Na stránke mesta nájdete oficiálny formulár, v ktorom máte krátko popísať svoj nápad aj jeho očakávaný prínos.

„Doručené aktivity posúdia odborné útvary magistrátu, pridelia im nevyhnutné finančné krytie a v polovici novembra budú zaradené do verejného hlasovania,“ vysvetlil hovorca primátora Ľubomír Andrassy.

Tie projekty, ktoré získajú najvyššiu podporu, budú po schválení poslancami zapracované do návrhu bratislavského rozpočtu na rok 2015.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM