Tomáš Stupavský Samospráva

Návrh Územného plánu zóny Rusovce-Sever stále nie je hotový

Návrh Územného plánu (ÚP) zóny Rusovce-Sever nie je stále hotový, hoci starosta ešte v júni tohto roka poslancov Mestského zastupiteľstva informoval, že ho dokončia v septembri 2015. Potvrdil to poslanec Rusoviec Róbert Kalmár.

Ilustračný obrázok k článku Návrh Územného plánu zóny Rusovce-Sever stále nie je hotový
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

„Keďže v Mestskom zastupiteľstve dodnes nevieme, ako a či boli do pôvodného návrhu zapracované zásadné verejné pripomienky, ktoré vzniesli občania, ako aj my poslanci, považujem termín obstarania návrhu územného plánu za ohrozený,“ uviedol Kalmár s tým, že plán by mal byť hotový do konca roka, aj vzhľadom na to, že na jeho vypracovanie čerpá mestská časť dotáciu z Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja.

„Podľa mojich informácií, podmienkou poskytnutia tejto dotácie bolo jej vyčerpanie do konca roka 2015,“ dodal Kalmár.

Čakanie na stanovisko

Starosta Rusoviec Dušan Antoš uviedol, že ÚP zóny Rusovce-Sever je stále v štádiu rozpracovanosti, pretože na stanovisko Magistrátu Hlavného mesta Bratislavy čakali 3 mesiace.

„Prišlo iba minulý týždeň a bez neho sme sa nevedeli pohnúť ďalej,“ vysvetlil starosta s tým, že do návrhu plánu zóny Rusovce-Sever sa momentálne zapracúvajú všetky pripomienky.

„Presný termín, kedy predložíme spracovaný návrh poslancom, dnes neviem povedať, avšak robíme všetko pre to, aby sme to stihli do konca roka,“ ubezpečil starosta.

Územný plán zóny Rusovce-Sever je téma, ktorú kompetentní riešia už niekoľko mesiacov. Svojou polohou toto územie predstavuje vstup do Rusoviec v smere od centra hlavného mesta.

Okrem toho v súčasnosti platný celomestský územný plán definuje možnosti výstavby v tejto oblasti veľmi zoširoka a umožňuje bez ďalšej regulácie výstavbu objektov, ktoré by výrazne narušili vidiecky charakter obce. Preto sa MČ Bratislava Rusovce podujala obstarať územný plán zóny, ktorý by podrobnejšie a prísnejšie reguloval výstavbu na tomto území.

Ilustračné foto.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM