Maros Palesch Iné športy

Naši vodní skútristi sú Majstrami Maďarska

Uplynulú sobotu sa v Dome športu v Budapešti konalo vyhlásenie výsledkov Majstrovstiev Maďarska v jazde na vodných skútroch. Na tomto podujatí nechýbali ani najúspešnejší slovenskí vodnoskútristi z LAMY JET Teamu.

Organizátori pripravili pre jazdcov nabitý program. Po úvodnom občerstvení mal príhovor predseda maďarského zväzu vodného motorizmu a predseda maďarskej asociácie vodných skútrov Béla Czeller. Po zhodnotení úspešnej sezóny 2011 a poďakovaní sponzorom prišlo na rad vyhlásenie výsledkov sezóny.

Ako prvý boli vyhlásení slalomári, kde reprezentantka LAMY JET Teamu Sandra Lamyová obhájila Majstrovský titul zo sezóny 2010 v kategórii SLALOM LADY. V ďalšej kategórii nováčikov, NOVICE RUNABOUT, získala Sandra 2. miesto medzi MUŽMI!

Po vyhlásení všetkých kategórii nováčikov, prišli na rad profesionálni jazdci. V kategórii FORMULA 2 (sériové vodné skútre) získal slovenský reprezentant Mário Lamy 2. miesto. V ďalšej kategórii FORMULA 2 OFFSHORE (sériové vodné skútre – vytrvalostné preteky na 30 minút) sa Mário postavil na stupni víťazov na druhé miesto, hneď za svojím večným rivalom z Maďarska Kaszom Gyorgym, s ktorým sú veľmi dobrí kamaráti.

Organizátori sa riadili heslom: “to najlepšie na koniec“, a vyhlásili „kráľovskú“ kategóriu FORMULA 1. Jedná sa o kategóriu, kde vodné skútre nemajú obmedzené úpravy, výkony skútrov dosahujú výkon cez 400 konských síl a dokážu sa rútiť rýchlosťou cez 130 km/h.

V najťažšej kráľovskej kategórii FORMULA 1 OFFSHORE (vodné skútre upravené – vytrvalostné preteky na 30 minút) získal Mário Lamy titul Majstra Maďarska. Počas sezóny sprevádzali Mária technické problémy s jeho 400 koňovým skútrom a preto v kategórii FORMULA 1 skončil až na 4. mieste, kde mu na tretiu priečku chýbali 3 body.

Po odovzdaní všetkých cien a titulov, organizátori skonštatovali, že LAMY JET team je najúspešnejší zahraničný tím, ktorý sa pravidelne zúčastňuje Majstrovstiev Maďarska už 13 rokov.

„Touto formou by som sa chcel poďakovať celému môjmu tímu, hlavne mojim rodičom, ktorí ma v tomto extrémne drahom športe podporujú. Mám šikovnú sestru, lebo v tejto sezóne sa prvý krát postavila na štart medzi mužov a hneď získala celkovo druhé miesto. Som veľmi rád, že sa mi podarilo získať titul v najťažšej kategórii, a to aj vďaka mojim sponzorom, ktorí mi zabezpečili skúter, na ktorom sa dá zvíťaziť. Taktiež ma tešia umiestnenia v kategórii FORMULA 2. Dúfam, že aj budúcu sezónu budeme takí úspešne a budeme aj naďalej spolupracovať s našimi sponzormi a partnermi. Bez nich by sme tento šport nemohli ani robiť.“, vyjadril sa úspešný slovenský reprezentant Mário Lamy.

Pevne veríme, že aj nasledujúcu sezónu bude hrať slovenská hymna na medzinárodných podujatiach v jazde na vodných skútrov a naši reprezentanti z LAMY JET teamu nás budú úspešne reprezentovať.

Celkové poradie Majstrovstiev Maďarska Mário Lamy 1.miesto FORMULA 1 OFFSHORE 4.miesto FORMULA 1 2.miesto FORMULA 2 OFFSHORE 2.miesto FORMULA 2

Sandra Lamyová 1.miesto SLALOM LADY 2.miesto NOVICE RUNABOUT

Zdroj + foto: LAMY JET Team

LAMY TEAM MAJSTRE
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM