Aktualizované Šport Správy

Národný beh Devín - Bratislava pozná svojich víťazov. Najlepší zo Slovákov skončil na 4. mieste

Víťazom 71. ročníka populárneho Národného behu Devín - Bratislava sa stal kenský vytrvalec Nelson Cherutich, ktorý trať dlhú 11 625 m zabehol za 35:05 min.

Ilustračný obrázok k článku Národný beh Devín - Bratislava pozná svojich víťazov. Najlepší zo Slovákov skončil na 4. mieste
14
Galéria
Zdroj: TASR

Maďarská vytrvalkyňa Zita Kácserová zvíťazila na nedeľňajšom 71. ročníku Národného behu Devín – Bratislava a na tomto podujatí dosiahla už štvrtý triumf za sebou. Medzi mužmi sa z výhry tešil kenský bežec Nelson Kipkogei Cherutich. Na populárny beh sa prihlásilo celkovo 6 901 bežcov.

Najlepší bežci

Ten zvládol 11 625 metrov dlhú trať spod devínskeho hradného brala do cieľa na Rázusovom nábreží Dunaja za 35 minút a päť sekúnd. Druhý Ukrajinec Oleksandr Matviičuk zaostal o 32 sekúnd, tretí Maďar László Gregor mal manko vyše dvoch minút.

Najlepší Slovák bol po roku opäť Matúš Verbovský, vlani obsadil tretiu pozíciu, tentokrát bol štvrtý s odstupom 3:23 min. „Atmosféra na trati bola výborná, takže sa hneď bežalo ľahšie. I keď nám trochu fúkal protivietor, ale podmienky mali všetci rovnaké. Pretekal som tu minulý rok a teraz druhýkrát. Vlani som bol tretí, teraz štvrtý, tak dúfam, že na ten budúci rok sa podarí opäť pódium,“ povedal Verbovský.

Kácserová prekonala svoj vlaňajší výkon o 41 sekúnd, keď v nedeľu finišovala v čase 39:47 min. Na druhom mieste sa umiestnila Ľubomíra Maníková s mankom +3:27 min a stala sa tak najlepšou domácou bežkyňou. Tretia dobehla jej krajanka Lucia Kovalančíková (+3:49 min).

Bežal aj Matej Tóth

Podujatie prišiel opäť podporiť olympijský víťaz v chôdzi na 50 km z Ria de Janeira Matej Tóth, ktorý si spolu s deťmi zabehol „Malý Devín“ s dĺžkou 2,6 km. „Bežalo sa mi dobre, pozeral som výsledky a skončil som niekde na úrovni 150. miesta, takže gratulujem všetkým k výborným výkonom. Bol som prekvapený, že aj po dvoch km sa okolo mňa prehnali malé deti, čo mi neboli ani po pás. Bolo to úžasné, emotívne a na štarte bola kopa energie, keďže tam bežalo nejakých tisíc detí. Som rád, že som bol medzi nimi,“ povedal Tóth.

Výsledky 71. ročníka Národného behu Devín – Bratislava:

muži: 1. Nelson Kipkogei Cherutich (Keň.) 35:05 min, 2. Oleksandr Matviičuk (Ukr.) +32 s, 3. László Gregor (Maď.) +2:04, 4. Matúš Verbovský (SR/ŠK Atléti BS) +3:23, 5. Marek Hladik (SR/BVS) +3:49, 6. Simon Wahlandt (SR/Erste Group IT) +3:54

ženy: 1. Zita Kácserová (Maď.) 39:47 min, 2. Ľubomíra Maníková (SR/AK Spartak Dubnica) +3:27, 3. Lucia Kovalančíková (SR/ŠK Dukla o.z. Banská Bystrica) +3:49, 4. Lucia Beláková (SR/TJ Spartak Myjava) +4:51, 5. Diana Tešovičová (SR) +5:55, 6. Barbora Brezovská (SR/SLávia SG Trenčín) +7:38

Národný beh Devín - Bratislava 2018
14
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM