Správy Samospráva

Napriek zrušeniu základnej školy Veternicová je detí v Karlovke ešte viac

Školy, ktorých zriaďovateľom je bratislavská Karlova Ves, navštevuje od nového školského roka o 18 žiakov viac ako na konci minulého školského roka.

Ilustračný obrázok k článku Napriek zrušeniu základnej školy Veternicová je detí v Karlovke ešte viac
Zdroj: Bratislava - Karlova Ves

Vyplýva to z aktuálnej štatistiky detí, ktoré reálne nastúpili do karloveských škôl. Vďaka rozšíreniu kapacity škôlok stúpol aj počet škôlkarov.

Deti zostali verné karloveským školám

„Nepotvrdili sa obavy spojené so zrušením ZŠ Veternicová o tom, že nastane odliv našich detí do škôl mimo Karlovej Vsi. Som rada, že väčšina rodičov sa takto rozhodla,“ povedala starostka mestskej časti Bratislava-Karlova Ves Dana Čahojová.

Kapacita žiakov v triedach spĺňa požiadavky tzv. školského zákona. ZŠ A. Dubčeka má naplnené celkové kapacity na 85 percent, ZŠ Karloveská na 95 percent.

Mestská časť Bratislava-Karlova Ves má vo svojej pôsobnosti dve základné školy a jednu spojenú školu, v ktorej sídli osemročné a bilingválne gymnázium. Tieto tri školy v aktuálnom školskom roku navštevuje 1 614 žiakov.

Najvyšší počet prvákov nastúpil na SŠ Tilgnerová. Táto škola sa dlhodobo teší najvyššiemu záujmu. Vďaka otvoreniu dvoch nových tried v MŠ Majerníkova 11 a MŠ Majerníkova 60 sa zvýšil aj počet škôlkarov. Celkovo ich je v Karlovej Vsi 926.

Čítajte aj: Deti sa po prázdninách do svojej školy na Veternicovej už nevrátia

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM