Správy

Nápor na Bratislavu: Oprava diaľnice a summit spôsobia rozsiahle obmedzenia

Vodiči, ktorí smerujú do Bratislavy, sa musia pripraviť na zápchy a kolóny. Cestujúcim bude zamedzený aj príchod či odchod na letisko.

Ilustračný obrázok k článku Nápor na Bratislavu: Oprava diaľnice a summit spôsobia rozsiahle obmedzenia
Zdroj: TASR

Pre opravu povrchu diaľnice D1 na úseku medzi Trnavou a Sencom v smere do Bratislavy bude od piatku 9. septembra od 12.00 h do nedele 11. septembra do 15.00 h obmedzená doprava.

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) bude rekonštruovať v tomto úseku vozovku vonkajšieho ľavého jazdného pruhu. Podľa hovorkyne NDS Michaely Michalovej sa práce budú vykonávať v úseku od 39,5 kilometra po 38,5 kilometer, kde sa odfrézuje pôvodná vozovka a položí nová vrstva vozovky.

Čítajte aj: Vozovka na D1 medzi Sencom a Trnavou prejde rekonštrukciou, obmedzeniam sa nevyhneme

Summit zablokuje dopravu

Bezpečnostné opatrenia počas summitu premiérov vlád a prezidentov členských krajín EÚ v Bratislave, ktorý sa uskutoční v piatok 16. septembra, budú na najvyššej možnej úrovni.

Obyvateľov a návštevníkov Bratislavy sa však stretnutie dotkne najmä v súvislosti s dopravnými obmedzeniami, pre ktoré vzniknú časové sklzy.

„Odporúčame, aby skôr vyrazili z domu, či už do práce alebo pre iné aktivity v Bratislave a taktiež aj na letisko, aby stihli odlety lietadiel,“ upozornila hovorkyňa.

Keďže ide o obmedzenia nevyhnutné na presun delegácií, ministerstvo odporúča vodičom, aby v tento deň minimalizovali svoj pohyb autami po Bratislave, prípadne sa vyhli uvedeným úsekom.

Nezmeškajte let

Obmedzenia sa začnú v piatok v ranných hodinách počas presunu delegácií z bratislavského Letiska M. R. Štefánika na Bratislavský hrad.

„Počas prejazdu delegácií bude uzavretá diaľnica D1 – diaľničný obchvat Bratislavy v smere od Zlatých pieskov po Most SNP, taktiež výjazdy na diaľnicu z Galvaniho, Gagarinovej a Bajkalskej ulice, ďalej Einsteinovej uzavretím Mosta SNP v smere z Petržalky, Staromestskej ulice v smere do mesta, Hodžovho námestia a Ulice Palisády v oboch smeroch až po Bratislavský hrad,“ informovala Dobiášová.

Dodala, že v tomto čase nebude možný ani príchod a odchod z bratislavského letiska, nakoľko bude uzavretá aj Ivánska cesta v oboch smeroch od obchodného centra Avion. Diaľnica bude uzavretá od 8.00 do 10.00 h.

Čítajte aj: Poslanci schválili prenájom pozemku pre obchvat Bratislavy, kraju to vynesie 104-tisíc

Dobiášová upozornila, že premávka z diaľnice D1 bude od Zlatých pieskov pre osobnú dopravu presmerovaná cez mesto, na Seneckú cestu, Rožňavskú ulicu, Trnavskú cestu, respektíve Vajnorskú ulicu.

Nákladná doprava bude odstavená na diaľnici v pravom jazdnom pruhu, respektíve púšťaná cez mesto podľa aktuálnej dopravnej situácie. Pre vodičov smerujúcich do Bratislavy odporúča hovorkyňa využiť cestu cez Senec.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM