Rôzne

Namiesto obchodného centra vyrastú v Petržalke ďalšie byty a apartmány

S rezidenčnými projektami nielen v Petržalke sa v poslednej dobe akoby vrece roztrhlo. Ďalší by mal pribudnúť na Betliarskej ulici.

Ilustračný obrázok k článku Namiesto obchodného centra vyrastú v Petržalke ďalšie byty a apartmány
3
Galéria
Zdroj: Alox

V Petržalke ožíva projekt, ktorý je starý už takmer 10 rokov. Na Betliarskej ulici malo spočiatku vyrásť menšie obchodné centrum, ale súčasný majiteľ pozemkov pôvodný zámer zmenil a plánuje tam postaviť nový apartmánový dom s bytmi.

Reštart starého projektu

Už v roku 2009 získala spoločnosť AFG Invest územné rozhodnutie a prvé povolenie na stavbu päťpodlažnej budovy, v ktorej mali sídliť obchody a kancelárie. So stavebnými prácami sa však nikdy nezačalo.

Investor sa po problémoch v roku 2014 rozhodol pozemky predať a ich novým majiteľom sa stala spoločnosť Alox. Tá začiatkom minulého roka predložila miestnym úradom zámer reštartovať projekt. „Pôvodne navrhované obchodné centrum sa zmení na nebytovú budovu účelu ubytovacieho zariadenia a časť nebytovej budovy bude slúžiť aj na bývanie,“ uvádza spoločnosť Alox v zámere.

Apartmány aj byty

Napriek tomu, že sa mení funkcia projektu, investor chce zachovať vonkajšie obrysy a parametre pôvodne navrhnutého obchodného centra. Budova bude mať päť nadzemných podlaží, v ktorých sa bude nachádzať 32 apartmánov, 11 bytov a jedna obchodná jednotka. Zámer investora zároveň počíta s tým, že časť budovy slúžiaca na bývanie bude dispozične oddelená od ostatnej časti nebytovej budovy.

Spoločnosť Alox má v pláne aj parkovisko, ktoré sa bude nachádzať na teréne a bude mať kapacitu 60 miest. Kedy by sa malo začať s realizáciou projektu, je nateraz otázne. Podľa informácií portálu reality.etrend.sk momentálne prebiehajú povoľovacie konania.

Apartmánový dom na Betliarskej ulici
3
Galéria
Zdroj: Alox
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM