Rôzne Správy

Namiesto "električenky" platobná karta: Cestujúci v bratislavskej MHD môžu využiť zaujímavú novinku

Ak cestujete MHD pravidelne, už od mája si môžete kúpiť predplatný cestovný lístok priamo na bezkontaktnú platobnú kartu.

Ilustračný obrázok k článku Namiesto "električenky" platobná karta: Cestujúci v bratislavskej MHD môžu využiť zaujímavú novinku
Zdroj: ephoto.sk

Cestujúci bratislavskou MHD majú už od mája majú možnosť kúpiť si pohodlne a bez zbytočných stresov predplatný cestovný lístok priamo na bezkontaktnú platobnú kartu. Praktickú novinku pripravilo hlavné mesto v spolupráci s Dopravným podnikom Bratislava.

Postačí platobná karta

Spomínaná inovácia má za cieľ zatraktívniť, zjednodušiť a skvalitniť kúpu predplateného cestovného lístka a spôsob vybavenia cestujúcich. V praxi to znamená, že si cestujúci môže lístok zakúpiť pohodlne, online cez e-shop DPB, a.s. a ušetriť tak čas.

Zakúpené cestovné sa priradí k jeho existujúcej platobnej karte a stáva sa tak nielen platobným nástrojom, ale taktiež identifikátorom platného cestovného lístka. Cestujúci už nemusí nosiť žiadnu ďalšiu plastovú kartu, postačí mu jeho platobná karta. Kontrola vo vozidlách MHD prebehne jednoduchým spôsobom a to priložením karty k revízorskej čítačke.

Jediný doklad

Táto služba je pre cestujúcu verejnosť spustená na všetkých platobných kartách Mastercard a VISA. Navyše, pri zakúpení predplatného cestovného lístka na BMK – Bratislavskú mestskú kartu, bude cestujúcim automaticky poskytnutá desaťpercentná zľava na kúpu tohto lístka.

„Nový nosič cestovného lístka prináša cestujúcim väčšiu voľnosť, pri preukázaní nebudú potrebovať iný doklad, vystačia si len so svojou platobnou kartou,“ uviedol predseda predstavenstva a generálny riaditeľ DPB, a.s. Milan Urban.

Záujemcovia si môžu zakúpiť predplatný cestovný lístok na platobnú kartu pohodlne z domu po registrácii cez internet na www.dpb.sk. Mesto myslelo aj na občanov, ktorí by s tým mali problémy. Pracovníci na všetkých predajných miestach DPB, a.s. sú pripravení cestujúcim pri registrácii ochotne pomôcť. V systéme budú predávané všetky typy predplatných cestovných lístkov, a to obyčajné aj zľavnené 7, 30, 90 a 365 – dňové na kartách Mastercard a VISA, platné pre mestské zóny výhradne vo vozidlách MHD v Bratislave.

Nakupujte vo vozidle

Ďalšou novinkou, kde vidí hlavné mesto s Dopravným podnikom Bratislava budúcnosť v kúpe cestovných lístkov, je možnosť kúpy jednorazového cestovného lístka bežnou platobnou kartou a to priamo vo vozidlách MHD.

Nové vozidlá, teda 90 nových autobusov a 18 elektrobusov, sú už vybavené označovačmi, ktoré umožňujú použitie platobnej karty na nákup lístka vo vozidle. Všetky ďalšie, ktoré v budúcnosti DPB, a.s. nakúpi, budú vybavené touto funkcionalitou automaticky.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM