Rôzne

Nalaďte sa na sviatky najkrajšími vianočnými pesničkami

Pesničky, bez ktorých si Vianoce nevieme predstaviť. Pripravili sme si pre vás výber desiatich najkrajších vianočných piesní.

Ilustračný obrázok k článku Nalaďte sa na sviatky najkrajšími vianočnými pesničkami
8
Galéria
Zdroj: TASR

Wham! – Last Christmas

Pesnička z osemdesiatych rokov od Georga Michaela a Andrewa Ridgeleyho patrí zaručene medzi najobľúbenejšie a najhranejšie vianočné skladby.

Mariah Carey – All I Want For Christmas Is You

Mariah Carey napísala túto pesničku ako vyznanie pre svojho manžela Tommyho Mottolu. Ich láska síce neskončila najšťastnejšie, ale piesni sa zato darí veľmi dobre. Je jednou z vianočných hitov, bez ktorých by sme si Vianoce predstaviť nevedeli.

Lojzo a Miro Žbirka – Každý deň budú vraj Vianoce

Kto by nechcel mať Vianoce každý deň? Veselá skupina Lojzo a Miro Žbirka sa postarali o jednu z najkrajších slovenských vianočných piesní.

Chris Rea – Driving Home For Christmas

Aj vy poznáte túto pieseň a netušíte, kto ju spieva? Nie ste sami, pretože len málokto vie, kto je autorom tejto známej piesne. Tak sa započúvajte do príjemnej melódie a možno si zapamätáte aj meno interpreta.

Tublatanka – Poďme bratia do Betlema

Poďme bratia do Betlema, rocková úprava známej koledy v podaní Tublatanky. Album, z ktorého pesnička pochádza, si zamilujete.

Dean Martin – Let It Snow!

Pieseň Let It Snow! paradoxne vznikla v slnečnej Kalifornii uprostred najhorúcejších dní.

Bobby Helms – Jingle Bell Rock

Nestarnúci hit od Bobbyho Helmsa Jingle Bell Rock patrí jednoznačne k najobľúbenejším vianočným pesničkám. Vďaka tejto piesni sa stal spevák naozaj slávnym.

Tichá noc, svätá noc

Tichá noc je azda najtradičnejšou vianočnou pesničkou. Čaro adventného obdobia a Vianoc umocňuje už takmer dve storočia. V súčasnosti sa spieva už vo viac ako 200 jazykoch.

John Lennon – Happy Xmax

Pieseň od Johna Lennona a jeho ženy Yoko Ono bola založená s iným ako vianočným zámerom. Jej prvotný význam bol bojovať proti vojne vo Vietname. Osud však chcel inak a stala sa známou najmä vďaka vianočnej téme.

Paul Václavík – Búvaj dieťa krásne

Tak, ako Tichá noc, svätá noc, aj Búvaj dieťa krásne patrí k najtradičnejším slovenským pesničkám, ktoré robia Vianoce krajšími.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM