Rôzne

Najviac tímov a jednotlivcov v súťaži Do práce na bicykli je z Bratislavy

Bratislava sa aj tento rok zapojila do kampane Do práce na bicykli, ktorá sa koná na podporu trvalo udržateľnej mobility v mestách.

Ilustračný obrázok k článku Najviac tímov a jednotlivcov v súťaži Do práce na bicykli je z Bratislavy
5
Galéria
Zdroj: TASR

Tento rok sa do celoslovenskej súťaže Do práce na bicykli prihlásilo 8 531 účastníkov, 2 566 tímov a 1 166 zamestná­vateľov, čo predstavuje oproti minulému roku nárast o 50 percent.

Bratislava vedie

Najväčší počet prihlásených tímov aj jednotlivcov v rámci Slovenska hlási Bratislava. Informovala o tom Iveta Kešeľáková z komunikačného oddelenia bratislavského magistrátu.

Z Bratislavy sa tento rok do súťaže prihlásilo 2 616 jednotlivcov v 777 súťažných tímoch, ktoré majú momentálne najazdených okolo 133 000 kilometrov. V rámci zamestnávateľov s najväčším počtom tímov prihlásených do súťaže vedie ministerstvo vnútra s počtom 192 prihlásených tí­mov.

„Narastajúci počet prihlásených cyklistov je pozitívnym výsledkom a svedčí o trende využívania bicykla ako formy alternatívnej dopravy pri každodennom dochádzaní do práce. Navyše, ako je dokázané, táto forma pohybu prispieva aj k lepšej životnej kondícii,“ povedal Pavol Griač z Oddelenia stratégie a projektov magistrátu hlavného mesta a zároveň mestský cyklokoordinátor.

Do práce na bicykli

Do práce na bicykli je národná kampaň, ktorej hlavným cieľom je podporiť rozvoj nemotorovej, predovšetkým cyklistickej, dopravy v mestách. Jej zámerom je aj vyzvať samosprávy na Slovensku, aby vytvárali kvalitné podmienky pre ekologické druhy dopravy v meste. Taktiež motivovať zamestnávateľov, aby budovali vo svojich sídlach vhodné podmienky pre zamestnancov, ktorí dochádzajú do práce na bicykli.

Vyhlasovateľmi tejto súťaže sú Národný cyklokoordinátor Peter Klučka a ministerstvo dopravy. Koordinátorom a tiež odborným garantom súťaže je Občianska cykloiniciatíva Banská Bystrica.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM