Alexandra Húsková Samospráva

Najväčšie ihrisko v Dúbravke bude do zimy vynovené

Jedno z najnavštevovanejších ihrísk v Dúbravke sa postupne vynovuje. Vďaka priaznivému počasiu môže mestská časť Dúbravka zrealizovať naplánované výmeny zničených hracích prvkov, ako aj osadenie nových.

Ilustračný obrázok k článku Najväčšie ihrisko v Dúbravke bude do zimy vynovené
Zdroj: Dnes24.sk

Park Pekníkova v Dúbravke, obyvateľmi nazývaný Pekníčka je najvyťaženejším ihriskom v mestskej časti.

„Vysoká návštevnosť a aj v minulosti zanedbaná obnova, sa však podpísali na stave preliezačiek. Tunajšia šmykľavka napríklad už roky nespĺňala bezpečnostné normy,“ informovala Lucia Marcinátová, hovorkyňa MČ Dúbravka.

Opraviť opotrebované hracie prvky, vymeniť nebezpečné a aj doplniť nové – to je cieľom obnovy ihriska, ktorý sa začal minulý týždeň.

Počasie prácam praje a viaceré hracie prvky sú už osadené a počas posledných slnečných dní využívané naplno. Ide napríklad o prevažovadlá na pružine či detský kolotoč.

Dokončiť sa musí ešte pieskovisko s novou vežou so šmykľavkou, tabuľou na kreslenie na jeho okraji či žiadaným zastrešením pieskoviska.

„Počas tejto obnovy sme do ihriska v Parku Pekníková investovali viac než 20-tisíc eur,“ hovorí starosta Dúbravky Martin Zaťovič. „Pričom 16 500 eur sa nám podarilo získať v rámci dotácie od Bratislavského samosprávneho kraja.“

Okrem nových hracích prvkov, plánuje mestská časť do konca roku opraviť aj veľkú a značne využívanú preliezačku.

Prečítajte si aj: Pred zimou začne v Dúbravke fungovať sociálna výdajňa šatstva

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM