Rôzne Správy

Najstaršia humanitná fakulta na Slovensku otvára svoje brány

Chcete zažiť atmosféru tlmočníckej kabíny či besedovať s novinármi? Dnes na to máte jedinečnú príležitosť na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského.

Ilustračný obrázok k článku Najstaršia humanitná fakulta na Slovensku otvára svoje brány
Foto: Karol Srnec / Zdroj: ephoto.sk

Besedy s novinármi, hodina filozofie či atmosféra tlmočníckej kabíny – to je len časť z pripraveného programu, ktorý v rámci dnešného Dňa otvorených dverí ponúka Filozofická fakulta Univerzity Komenského v Bratislave, najstaršia humanitná a spoločenskovedná fakulta na Slovensku.

Brány poznania dokorán

Svoje brány otvoria historické budovy na Gondovej ulici a na Šafárikovom námestí pre všetkých, ktorí potenciálne uvažujú o vysokoškolskom štúdiu, fungovanie katedier a jednotlivých odborov fakulty však bude sprístupnené všetkým, a to od 10.00 do 15.00 hod.

Katedra žurnalistiky ponúka besedy s novinármi z praxe, katedra marketingovej komunikácie možnosť zúčastniť sa kreatívnych cvičení. Svoj vedný odbor predstavia psychológovia, na tému nekonečna, teizmu a ateizmu budú môcť návštevníci diskutovať na katedre filozofie.

Profesionálnu tlmočnícku kabínku bude možné zažiť na katedre germanistiky, katedra všeobecných dejín otvorí dvere histórii. Chýbať nebudú ani interaktívne vedomostné kvízy alebo vstupy a prezentácie či neformálne stretnutie so spisovateľom Lajosom Grendelom.

„Verejnosť bude mať možnosť stretnúť sa s vedením fakulty a diskutovať aj o aktuálnej situácii v slovenskom vysokom školstve, zvlášť v oblasti spoločenských a humanitných vied,“ približuje prodekanka fakulty Mariana Szapuová.

Zdroj: Webnoviny.sk

80 štúdijných programov

V nasledujúcom akademickom roku 2017/2018 otvorí 80 študijných programov na bakalárskom stupni štúdia a viac ako 70 študijných programov v rámci magisterského štúdia. Prihlášky na bakalárske štúdium sa podávajú do konca februára, na magisterské štúdium do konca apríla.

Filozofická fakulta UK je najstaršou fakultou humanitného, spoločenskovedného a filologického zamerania na Slovensku, ktorá svoju činnosť začala v roku 1921. Ide zároveň o najväčšiu fakultu UK, čo do počtu študentov a učiteľov, ako aj ponúkaných študijných programov. Má 300 zamestnancov, z toho 50 profesorov a 80 docentov a na 31 katedrách študuje okolo 3300 študentov vo všetkých troch stupňoch štúdia, teda bakalárskom, magisterskom i doktorandskom.

Svojim poslucháčom ponúka vyše 80 študijných programov, od klasických jednopredmetových, cez jazykové kombinácie v rámci prekladateľstva a tlmočníctva, po učiteľské študijné programy. K jedinečným zaraďuje fakulta napr. výučbu východoázijských jazykov ako japončina, čínština či kórejčina, ale aj škandinávskych jazykov, holandčiny a arabčiny. Novinkou sú slovakistické štúdiá pre zahraničných študentov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM