Rôzne

Najobávanejšou postavou siedmej série Game of Thrones je Bratislavčan

Zima prichádza. A s ňou aj nemŕtvi na čele s najdesivejšou postavou siedmej série Nočným kráľom, pôvodom z Bratislavy.

Ilustračný obrázok k článku Najobávanejšou postavou siedmej série Game of Thrones je Bratislavčan
4
Galéria
Zdroj: youtube

Fanúšikovia celosvetovo známeho dobrodružno-fantastického seriálu z produkcie televízie HBO Game of Thrones (Hra o tróny) už v týchto dňoch s napätím sledujú pokračovanie príbehu postáv z fiktívnych Siedmich kráľovstiev Westerosu.

Siedma séria by mala priniesť zatiaľ najväčšiu bitku, aká sa doteraz v seriáli odohrala. Jednu z hlavných postáv série, Nočného kráľa, si zahral Bratislavčan Vladimír Furdík.

Bratislavčan v Hollywoode

Furdík sa v Hre o tróny objavil už minulý rok ako kaskadér. V najnovšej sérii už stvárňuje jednu z hlavných postáv, vodcu bielych chodcov – Nočného kráľa.

Postavu stvárňuje v desivej maske, na obrazovkách sa však objavila aj jeho pravá tvár. Pokiaľ ho nepreobsadia, tešiť sa na neho môžeme aj v ďalších častiach.

Nočný kráľ nie je Furdíkova prvá herecká rola v Hre o tróny. Už predtým sa objavil v tretej epizóde šiestej série v scéne, ktorá zachytáva boj dvoch rytierov kráľovskej gardy proti mladému Nedovi Starkovi a jeho družine. Furdík bol jedným z gardistov.

Nočný kráľ

Nočný kráľ je jednou z najobávanejších postáv siedmej série. Fanúšikom bol jeho pôvod odhalený ešte v piatej časti šiestej série. Z obyčajného človeka sa stal biely chodec po tom, ako mu do hrude vrazili dýku z dračieho skla. Za jeho vznikom stoja Deti lesa, ktoré viedli krvavú vojnu proti ľuďom.

Zima prichádza. A s ňou aj armáda Bielych chodcov, ktorej velí Nočný kráľ.

Herec, dablér a kaskadér Vladimír Furdík pôsobí v Holywoode od roku 1990. Za ten čas si zahral vo filmoch ako Prometheus, Sherlock Holmes: Hra tieňov, Thor: Temný svet, Snehulienka a lovec, Skyfall a iné.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM