Alexandra Húsková Správy

Najmladšou obeťou leteckého nešťastia bol iba 36-ročný Bratislavčan

Pri včerajšej zrážke dvoch športových lietadiel pri obci Červený Kameň v okrese Ilava zahynulo sedem ľudí. Pri nácviku na sobotňajší letecký deň na Slávnici pravdepodobne jedno z lietadiel prudko kleslo a tak došlo ku zrážke. Obeťami boli aj dvaja Bratislavčania.

Ilustračný obrázok k článku Najmladšou obeťou leteckého nešťastia bol iba 36-ročný Bratislavčan
Zdroj: TASR

Všetkých sedem obetí štvrtkového (20. 8.) leteckého nešťastia nad obcou Červený Kameň v Ilavskom okrese boli Slováci, informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Tragickú zrážku dvoch lietadiel L 410 neprežili 45-ročný Róbert z obce Pruské v okrese Ilava, Milan z Nitry, Marián z Martina a Roman z Ružomberka. Ďalšími obeťami boli 36-ročný Michal a 41-ročný Martin, obaja z Bratislavy, a 42-ročný Karol z Hlohovca. Všetky obete stotožnili rodinní príslušníci.

Pri nácviku hromadného zoskoku parašutistov na nedeľný (23. 8.) Letecký deň na letisku v Slávnici došlo vo štvrtok krátko po 9.00 h k zrážke dvoch lietadiel. Na palubách oboch strojov bolo po 17 parašutistov a dvaja členovia posádky. Z 38 pasažierov sa podarilo z lietadiel včas vyskočiť 31 parašutistom, štyria členovia posádky a traja parašutisti nehodu neprežili.

Podľa Juraja Gyenesa z Leteckého a námorného vyšetrovacieho útvaru ešte nie je známa presná príčina nehody. Ako ďalej uviedol, pri nácviku hromadného zoskoku na sobotňajší letecký deň na letisku v Slávnici pravdepodobne jedno z lietadiel prudko kleslo, a tak došlo k zrážke. „V prvom lietadle zahynula dvojčlenná posádka, všetkým parašutistom sa ale podarilo vyskočiť. V druhom zahynula tiež dvojčlenná posádka a traja parašutisti,“ povedal Gyenes.

Prečítajte si aj: Havárie lietadiel v Bratislave: Pripomeňme si tragické nešťastia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM