Rôzne Správy

Najdrahšou ulicou na svete je Piata avenue v New Yorku. Ako je na tom bratislavská Obchodná?

Viete, ktoré sú najdrahšie ulice na svete? Pozrite si rebríček, ktorý vypracovala spoločnosť Cushman & Wakefield a dozviete sa aj to, na akej pozícii je naša Obchodná ulica.

Ilustračný obrázok k článku Najdrahšou ulicou na svete je Piata avenue v New Yorku. Ako je na tom bratislavská Obchodná?
20
Galéria

Zamysleli ste niekedy nad tým, kde vo svete nájdeme najdrahšie ulice? Odpoveď na túto otázku vám dá analýza poradenskej spoločnosti Cushman & Wakefield, ktorá každoročne zostavuje rebríček s názvom Najdrahšie nákupné ulice sveta.

Obchodná je najlacnejšia v regióne

Do hodnotenia zaradila 451 najvychýre­nejších nákupných destinácií na celom svete, vrátane bratislavskej Obchodnej ulice. Tá obsadila v najnovšom rebríčku 52. miesto. Informuje o tom portál reality.etren­d.sk.

Za štvorcový meter nákupnej plochy na spomínanej ulici v hlavnom meste zaplatí nájomca ročne 540 eur. Táto suma robí bratislavskú ulicu jednou z najlacnejších v regióne. Predbehli ju dokonca ulice v Bulharsku, Srbsku či Maďarsku.

Na čele New York

Prvú priečku z minulého roka obhájila horná časť Piatej avenue v New Yorku. Nájomca zaplatí ročné nájomné na úrovni 28 262 eur za štvorcový meter. Na druhom mieste skončila Causeway Bay v Hong Kongu. Prvú desiatku uzatvára viedenská Kohlmarkt.

V rámci Česka je najdrahšou ulicou Na Příkopě v Prahe, kde zaplatí nájomca za štvorcový meter ročne 2 520 eur.

Obchodná 1984 – 2014 / Ľubo Stacho
20
Galéria
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM