Šport

Nájdite harmóniu tela a mysle pomocou jógy. Môžete si ju zacvičiť v bratislavských parkoch

Vedeli ste, že jógu si môžete zacvičiť aj na čerstvom vzduchu? V Bratislave sa to dá napríklad v Medickej záhrade aj v Sade Janka Kráľa.

Ilustračný obrázok k článku Nájdite harmóniu tela a mysle pomocou jógy. Môžete si ju zacvičiť v bratislavských parkoch
11
Galéria
Zdroj: Facebook

Fakt, že cvičením jógy sa môžete dopracovať k zdraviu, vitalite aj sviežosti ducha, je dávno známy. Ak sa vám nechce v príjemných jarných dňoch trčať v telocvični, rozhýbte si svoje telo v niektorom z bratislavských parkov.

Zacvičte si v parku

Od začiatku mája zastihnete priaznivcov jógy v Sade Janka Kráľa aj v Medickej záhrade za detským ihriskom. Hodiny sú otvorené, netreba sa na ne dopredu prihlasovať. Ak vás cvičenie zaujme, môžete sa jóge venovať pravidelne.

Cvičenia sú vhodné pre úplných začiatočníkov aj pre pokročilých. Jednoduché ásany lektori kombinujú s pokročilejšími a postupne vás vedú cestou k pekne sformovanému telu. Prípravné jogové cviky sú určené naozaj každému a obtiažnosť je prispôsobená schopnostiam a veku cvičiacich.

„Otvorený priestor oboch parkov pozýva k tomu, aby sme sa venovali cvikom, ktoré povzbudzujú otvorenosť človeka voči vlastnému okoliu, smerom k novým ľuďom a výzvam, ktoré z okolia prichádzajú. Budeme spoločne objavovať radosť z pohybu a pokrokov v napĺňaní cieľov, ktoré si stanovíme,“ píšu lektori jógy na svojej webovej stránke.

Sad Janka Kráľa aj Medická záhrada

Jógu si v spomínaných parkoch môžete zacvičiť až do 31. augusta. Vstupné je dobrovoľné, orientačne okolo 3 eur za jedno cvičenie. Prichystajte si pohodlné oblečenie a vhodnú podložku na cvičenie, ktorou môže byť karimatka alebo deka. Cvičenia organizujú školy jógy asana.sk a premena.net.

Medickej záhrade za detským ihriskom sa cvičí v utorky a štvrtky, vždy ráno od 07:30 do 08:30 hod. a večer od 18:00 do 19:30 hod.

Na jógu do Sada Janka Kráľa (ku ginku oproti soche Janka Kráľa) môžete prísť vždy v pondelok a v stredu večer. Cvičí sa od 18:00 do 19:30 hod.

Cvičenie pod stromami
11
Galéria
Foto: Adriana Banásová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM