Samospráva

Najbližší víkend bude v Karlovke patriť tradičným hodom. Tie prinesú viaceré novinky

Obyvateľov bratislavskej Karlovej Vsi a návštevníkov čakajú počas najbližšieho víkendu Karloveské hody. Tento rok si organizátori pripravili niekoľko noviniek.

Ilustračný obrázok k článku Najbližší víkend bude v Karlovke patriť tradičným hodom. Tie prinesú viaceré novinky
Zdroj: Dnes24.sk

Slávnosti sa začnú v piatok 30. septembra popoludní a skončia sa v nedeľu 2. októbra večer. V Líščom údolí je pripravený tradične bohatý program s viacerými novinkami.

V stredovekom historickom tábore Karlsdorf Platz sa návštevníci dozvedia, ako sa v minulosti žilo v Karlovej Vsi, predstaví sa aj Karloveská komunitná ulička s tým najlepším, čo Karlova Ves ponúka a chýbať nebude tanečná hodová zábava.

Zaspieva aj skupina Fragile

„Počas hodov sme pripravili pestrú ponuku interpretov. Tradične sa začnú na Námestí sv. Františka, odkiaľ odnesie hodový sprievod hroznové strapce do Líščieho údolia,“ informovala starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová.

Návštevníkov čakajú vystúpenia Prešporských junákov, Funny Fellows, Funkiez či vokálnej skupiny Fragile. Predvedú sa aj mladí miestni umelci zo ZUŠ Jozefa Kresánka a latinské rytmy prinesie tanečný súbor Latiniko. Vyvrcholením nočnej hodovej zábavy bude tanečno-ohňová šou.

Ukážky zbraní či stredovekých brnení

V stredovekom tábore s remeslami Karlsdorf Platz sa návštevníci dozvedia ako sa žilo na území Karlovej Vsi. Členovia Klubu vojenskej histórie Templári z hradu Bagras predvedú ukážky zbraní, stredovekých brnení i oblečenia.

„Vo vynovených stánkoch Komunitnej uličky sa predstavia karloveské kluby, občianske združenia či jednotlivci s miestnymi službami a výrobkami. O najbližších plánoch či projektoch mestskej časti sa záujemcovia môžu dozvedieť v stane, ktorý bude umiestnený v Parku SNP,“ Bratislava24 informoval Branislav Heldes z miestneho úradu.

Čítajte aj: OBRAZOM: Dúbravské hody hýria farbami, krojmi, zábavou aj vôňou dobrého jedla

Karloveské hody 2015
24
Galéria
Foto: Adriana Banásová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM