Nina Táborská Správy

Najatraktívnejším miestom je Železná studnička. Nákupné centrá predbehli ZOO aj Bratislavský hrad, ukázal prieskum

Obyvatelia Bratislavského samosprávneho kraja trávia svoj voľný čas najčastejšie na Železnej studničke. Vyplýva to z prieskumu, v ktorom verejnosť hlasovala za najatraktívnejšiu voľnočasovú lokalitu. Hneď za Železnou studničkou nasleduje nábrežie Dunaja. Kde ešte Bratislavčania trávia voľný čas?

Ilustračný obrázok k článku Najatraktívnejším miestom je Železná studnička. Nákupné centrá predbehli ZOO aj Bratislavský hrad, ukázal prieskum
Zdroj: TASR

„V zmysle priorít BSK pripravujeme rozvojové projekty v oblasti voľnočasových aktivít a prieskum nám pomôže v nastavení niektorých pripravovaných projektov. Sú medzi nimi rodinný park, cyklotrasy, či školské areály,“ uviedol Peter Húska z BSK.

Prieskum s názvom „Názory na kvalitu života a verejných služieb v oblasti voľného času v BSK“, realizovala v septembri pre BSK spoločnosť Trexima.

Ako informuje BSK, za najatraktívnejšiu voľnočasovú lokalitu uviedlo Železnú studničku 35 percent respondentov. S výrazným náskokom zvíťazila Železná studnička pred lokalitou nábrežie Dunaja. Túto lokalitu uviedlo deväť percent respondentov.

Tretia najatraktívnejšia voľnočasová lokalita je hrad Devín so šiestimi percentami, podobne ako Sad Janka kráľa a Slnečné jazerá v Senci. Nasleduje Kuchajda, Draždiak, Štrkovec, Zlaté piesky, nákupné centrá, ZOO a hrad Červený kameň.

Rebríček:

BA Lesopark 35 %
Nábrežie Dunaja 9%
Hrad Devín 6 %
Sad Janka Kráľa 6 %
Senec – Slnečné jazerá 6%
Bratislava – Kuchajda 4 %
Bratislava – Draždiak 3 %
Bratislava – Štrkovec 3 %
Bratislava – Zlaté piesky 3 %
Nákupné centrá okrem Eurovea 3 %
ZOO 3 %
Hrad Červený kameň 2 %
Lodenica Vrakuňa – Malý Dunaj 1 %
Bratislavský hrad 1%
Eurovea 1 %
Kaštieľ v Malackách 1 %
Hrad Pajštún 1 %

Prečítajte si tiež: Na Bratislavu a jej okolie si posvietia zahraniční novinári. Pomôže to regiónu prilákať viac turistov?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM