Jakub Haršany Rôzne

Nahliadnite do tajomného sveta za hranicami našej atmosféry na výstave o kozmonautike

Originálne artefakty z vesmírnych misií, modely raketoplánov či kozmické skafandre. To a ešte oveľa viac vás čaká na svetovej výstave Cosmos Discovery.

Ilustračný obrázok k článku Nahliadnite do tajomného sveta za hranicami našej atmosféry na výstave o kozmonautike
Zdroj: bratislava.dnes24.sk

Bratislavské výstavisko Incheba momentálne hostí najväčšiu putovnú výstavu o kozmonautike na svete Cosmos Discovery. Svoje brány otvorila 12. septembra a odvtedy prilákala už množstvo návštevníkov.

Výstava je rozdelená do desiatich galérií, v ktorých majú návštevníci možnosť uvidieť viac ako 200 originálnych exponátov z vesmírnych misií USA i Sovietskeho zväzu, reálne modely rakiet a raketoplánov či unikátne dobové dokumenty.

Dozviete sa viac o Lajke či programe Apollo

Pri vstupe na výstavu dostane každý návštevník tzv. Space Card, kartu so životným príbehom reálneho kozmonauta, o ktorého vesmírnej misii sa dozviete ďalšie informácie v priestoroch expozície. Taktiež máte k dispozícii zvukového sprievodcu, ktorý zaujímavým rozprávaním dopĺňa jednotlivé exponáty.

Výstava Cosmos Discovery mapuje vývoj pilotovaných kozmických letov od historického začiatku až k súčasným plánovaným misiám a medzinárodným kozmickým projektom.

Tí, ktorí sa rozhodnú na výstavu prísť, tu uvidia ruský Sputnik, Lajku či Gagarina. Dozviete sa o americkom lunárnom programe Apollo a taktiež si môžete prezrieť model americkej rakety Saturn alebo časť riadiaceho strediska v Houstone.

Videoprojekcie vás prenesú na Mars či Mesiac

Nachádza sa tu aj bohatá prehliadka kozmických skafandrov z prvých letov do vesmíru až po tie súčasné. Výstavu dopĺňajú aj unikátne videoprojekcie, vďaka ktorým sa môžete pozrieť na Mesiac či Mars. Na záver čaká návštevníkov interaktívna playzóna, kde si môžete vyskúšať výcvik kozmonautov či 3D technológie.

Cosmos Discovery je výstava, ktorá zaujme dospelých aj deti. Dozviete sa tu veľa zaujímavých informácií, môžete si popozerať unikátne exponáty a nazrieť tak hlbšie do tajov vesmíru. Výstava je otvorená každý deň od 9. hodiny a potrvá až do 10. januára.

Čítajte aj: Víkend ako nikdy predtým: Zabehajte si v lodičkách alebo s pivom, hodujte a bavte sa!

Svetová výstava Cosmos Discovery
15
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM