Rôzne Správy

Nadšenci z Ostredkov chystajú prvú komunitnú záhradu v Ružinove

Ostredky budú ešte krajšie. V dohľadnej dobe by tam mala vzniknúť prvá komunitná záhrada na území Ružinova.

Ilustračný obrázok k článku Nadšenci z Ostredkov chystajú prvú komunitnú záhradu v Ružinove
5
Galéria
Zdroj: Komunitná záhrada Ostredky FB

Občianske združenie (OZ) Komúna v spolupráci s OZ Vnútroblok zakladajú komunitnú záhradu na ružinovskom sídlisku Ostredky. V areáli Športového gymnázia na Ostredkovej ulici číslo 10, na mieste zanedbaného a zarasteného volejbalového ihriska, by mal vzniknúť nový verejný priestor, kde môžu obyvatelia sídliska pestovať vlastnú zeleninu, oddýchnuť si, spoznať sa a porozprávať so susedmi.

Nový verejný priestor

„Chceme premeniť schátrané a zarastené volejbalové ihrisko v areáli Športového gymnázia na nový verejný priestor, kde ľudia môžu pestovať vlastnú zeleninku, oddýchnuť si, zoznámiť sa alebo si zamakať,“ píše na svojej webovej stránke organizátori projektu.

Projekt komunitnej záhrady na Ostredkoch funguje na dobrovoľníckej báze a jeho realizácia je naplánovaná na marec až október 2017.

„Robíme to pre všetkých obyvateľov, ktorým záleží na svojom okolí, chcú z neho spraviť lepšie miesto a majú chuť spoznať nových ľudí. Ak máš aj ty pocit, že si jedným z nich, dobrovoľníctvo ťa oslovuje a chceš priložiť ruku k dielu, tak neváhaj,“ nabádajú svojich susedov organizátori z Ostredkov.

Nápady sú vítané

Komunitná záhrada bude spoločné dielo všetkých zúčastnených. Momentálne nehľadajú len záhradkárov, ale hlavne ľudí, ktorí chcú pomôcť, majú nápady a trocha času navyše.

„Ak sa chceš pripojiť tak vedz, že na tvojom "fachu“ naozaj nezáleží, či už si pracovník v sfére IT, čašník, dizajnérka, kaderníčka, študent, doktor, nezamestnaný, inštalatér atď. …určite sa pre teba niečo nájde," vyzývajú organizátori susedov na Ostredkoch.

Ak máte záujem spolupracovať so skupinou nadšencov, vyplňte dotazník a stanete sa súčasťou organizačného a tvorivého tímu komunitnej záhrady.

Komunitná záhrada Ostredky
5
Galéria
Zdroj: Komunitná záhrada Ostredky FB
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM