Rôzne Správy

Nadšenci na bicykloch sa majú na čo tešiť. V Pezinku vznikne prvý cyklochodník

Vyzerá to tak, že cyklodoprava sa začína pomaly rozvíjať aj v Pezinku. Aktuálne je na svete dohoda o vybudovaní cyklochodníka na ulici SNP.

Ilustračný obrázok k článku Nadšenci na bicykloch sa majú na čo tešiť. V Pezinku vznikne prvý cyklochodník
Zdroj: Cyklokoalícia Pezinok

Nadšenci cyklistiky z Pezinka a okolia majú dôvod na radosť. Už v blízkej budúcnosti by mal na ulici SNP vzniknúť cyklochodník. Pôjde vôbec o prvú špeciálnu trasu pre cyklistov v uliciach okresného mesta.

Dohoda je na stole

O vybudovaní cyklochodníka sa rozhodlo začiatkom apríla na verejnom prerokovaní pripravovaného zámeru, kde diskutovali zástupcovia mesta, členovia Cyklokoalície Pezinok aj miestni obyvatelia. Nakoniec sa všetci zhodli na schválení návrhu.

Ulica SNP by po realizácii mala byť bezpečnejšia nielen pre cyklistov, ale aj pre chodcov. Zároveň by sa mala zlepšiť aj dopravná situácia v danom úseku.

Na projekt obojsmernej cyklodopravy na ulici SNP vyčlenilo mesto sumu 50 000 eur z mestského rozpočtu. Ešte pred samotnou realizáciou je potrebné odsúhlasiť návrh dopravného značenia a jeho určenie. K tejto téme sa budú môcť ešte vyjadriť obyvatelia dotknutej ulice.

„Vítame a úprimne sa tešíme z dohody pri projekte obojsmernej cyklodopravy na ulici SNP. Spoločne s cyklochodníkom do Limbachu máme položeny prvý základný kameň, na ktorom môžeme ďalej stavať a spraviť naše mesto zdravšie a bezpečnejšie pre cyklistov a chodcov," povedal člen Cyklokoalície Pezinok Emil Cino.

Návrh na usporiadanie ulice SNP

Zdroj: Cyklokoalícia Pezinok
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM