Tomáš Stupavský Rôzne

Nadnárodná spoločnosť Lyreco smeruje z Bratislavy do Pezinka

Nadnárodná spoločnosť Lyreco dodávajúca kancelárske potreby a riešenia pre pracovné miesta rozširuje svoje distribučné a administratívne centrum pre strednú Európu a plánuje sa presťahovať z Bratislavy do Pezinka.

Ilustračný obrázok k článku Nadnárodná spoločnosť Lyreco smeruje z Bratislavy do Pezinka
Zdroj: Dnes24.sk

Prípravné stavebné práce sa začali v apríli a dnes položila firma základný kameň. Do nových priestorov sa plánuje presťahovať už koncom tohto roka.

„V prvej decembrovej fáze to bude distribučné centrum a vo februári 2016 aj administratívna časť spoločnosti. Nové priestory prinesú inovatívne procesy v riadení zásob, a tým aj kvalitnejšie a nové služby zákazníkom. Zároveň dôjde k zväčšeniu skladových kapacít na 15-tisíc m2,“ uviedol marketingový riaditeľ firmy Alexandr Gaži.

Slovensko podľa neho aj naďalej zostáva hlavným distribučným a administratívnym centrom pre štyri trhy vrátane Česka, Rakúska a Maďarska. Nové väčšie priestory umožnia spoločnosti pokračovať v expanzii aj vo vytváraní nových pracovných príležitostí v pezinskom regióne.

Z celkového počtu 250 zamestnancov, ktoré firma aktuálne zamestnáva v strednej Európe, sa okrem obchodného oddelenia do novej distribučnej a administratívnej centrály v Pezinku premiestni 100 pracovníkov.

Spoločnosť Lyreco bola založená v roku 1926 v severnom Francúzsku a v súčasnosti pôsobí v 45 krajinách po celom svete s viac ako 10.000 zamestnan­cami. Jej sortiment zahŕňa široké portfólio kancelárskych produktov a zariadení, ochranných pracovných pomôcok, občerstvenia a hygieny pre dennodenné používanie v kanceláriách a na iných pracovných miestach.

Ilustračné foto.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM