Rôzne

Nadácia Výskum rakoviny už zajtra organizuje voľné korčuľovanie pre nádej

Voľné korčuľovanie s hudobným sprievodom, súťaže na korčuliach so sladkými odmenami, škola korčuľovania v oddelenej časti klziska a iné zaujímavosti pripravila Nadácia Výskum rakoviny pre deti, mládež a dospelých v deň polročných prázdnin - v pondelok 2. februára.

Ilustračný obrázok k článku Nadácia Výskum rakoviny už zajtra organizuje voľné korčuľovanie pre nádej
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Charitatívne športové podujatie s názvom Korčuľovanie pre nádej sa uskutoční od 09.45 h do 13.15 h v ICE aréne Zimného štadióna v Bratislave-Lamači a má sa stať novou tradíciou.

Záštitu nad Korčuľovaním pre nádej prevzal starosta mestskej časti Bratislava-Lamač Peter Šramko.

Na podujatí sa predstavia aj mladí hokejisti z klubu HKL Bratislava a krasokorčuliarky. Mladú generáciu úspešných hokejistov bude na ľadovej ploche zastupovať bronzový medailista z Majstrovstiev sveta 20 v Kanade Patrik Bačík. Účastníci si budú môcť s ním zasúťažiť v hokejových zručnostiach a majú príležitosť vyhrať jeho hokejový dres. Na ľade sa predstaví aj hokejový útočník Miroslav Lažo a strieborný medailista z MS 2000 a dvojnásobný olympionik, obranca Ľubomír Sekeráš – za Slovensko odohral 152 zápasov, v ktorých strelil 29 gólov.

Krasokorčuliarske figúry predvedie slovenský olympijský reprezentant Jozef Beständig. Malých aj veľkých svojimi trikmi pobaví kúzelník Michal Biganič. Sprievodnú pieseň podujatia „Heart“, venovanú všetkým ľuďom so srdcom na správnom mieste, zaspieva speváčka skupiny Janais.

Snahou Nadácie Výskum rakoviny je aj týmto podujatím upozorniť verejnosť na problémy onkologických pacientov a získať peniaze na kúpu prístrojov na diagnostiku a liečbu nádorových ochorení.

Korčuľovanie pre nádej bude rozdelené do troch hodinových blokov, medzi ktorými bude 15-minútová prestávka na úpravu ľadovej plochy. K štartovnému – tri eurá za hodinový blok, so zľavami pre rodiny – dostanú korčuliari zadarmo odznak so snežienkou, ktorá je symbolom Nadácie Výskum rakoviny.

Snežienku si nadácia zvolila preto, že je to krehký kvietok, ktorý sa aj napriek nepriazni zimného počasia prediera na svet, aby ako prvý privítal jar. Svojím úsilím pripomína slovenský onkologický výskum, ktorý napriek ťažkostiam, problémom a stálemu nedostatku financií, krok za krokom prináša nové poznatky a tie pomáhajú víťaziť nad rakovinou.

Hlavným cieľom Nadácie Výskum rakoviny je podporovať a propagovať výskum nádorových ochorení – základný, translačný a klinický – a výsledky využiť v medicínskej pra­xi.

Za 20 rokov svojej činnosti, zvlášť počas posledných 12 rokov, nadácia získala 960.000 eur na zakúpenie 15 špičkových výskumných a diagnostických prístrojov. Okrem toho podporila desiatky mladých onkológov v ich odbornom vývoji, pre stovky študentov stredných škôl zorganizovala vedecko-popularizačné dielne na tému onkológia a iné.

Nadácia získava prostriedky formou darov od fyzických a právnických osôb, organizovaním rôznych charitatívnych športových a kultúrnych podujatí, ako sú napríklad Beh pre život, Na kolesách proti rakovine, rôzne benefičné koncerty a najnovšie aj Korčuľovanie pre nádej.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM