Rôzne

Na Zochovej chate otvorili unikátnu dráhu. Zajazdia si na nej deti aj profíci

V lone prírody Malých Karpát vyrástla jedinečná dráha, na ktorej si môžu zajazdiť deti, dospelí aj profesionálni jazdci na bicykloch, kolobežkách alebo korčuliach.

Ilustračný obrázok k článku Na Zochovej chate otvorili unikátnu dráhu. Zajazdia si na nej deti aj profíci
12
Galéria

Bike Park s originálnou pumptrackovou dráhou v lokalite Modra – Zochova chata vznikol už koncom minulého roka. V stredu (12. 4.) ho slávnostne otvorili pre verejnosť.

Unikátna asfaltová trať

Pumptracková dráha je unikátna tým, že má asfaltový povrch a je tak prvá svojho druhu v okolí približne 200 kilometrov. „Tým, že je z asfaltu, dá sa na nej jazdiť za každého počasia počas celého roka. Môžete tu jazdiť na bicykli, kolobežke či na korčuliach,“ povedal Filip Polc, majster Európy v mestských zjazdoch na bicykli, ktorý stál za návrhom tejto trate.

Na jej vybudovanie sa použilo 720 ton kameňa, ktorý leží pod asfaltovým povrchom. Trať je tak stabilná a vydrží oveľa viac ako bežné hlinené dráhy. Dlhá je približne do 120 metrov.

Pumptrackové dráhy sú založené na vlnách, ktoré striedavo stúpajú a klesajú, a tie jazdcov poháňajú bez toho, aby museli šliapať do pedálov. Trať je vhodná pre deti aj dospelých. „Dráha je zároveň aj bezpečná, nie sú tu žiadne skoky. Deti si tu môžu vybudovať správne návyky predtým, ako pôjdu do terénu,“ vysvetlil Polc.

Magnet pre bikerov

Projekt realizoval Bratislavský samosprávny kraj (BSK) v spolupráci s mestom Modra. „Tento projekt vnímame ako obrovský magnet pre komunitu bikerov. Zároveň chceme aj takýmto spôsobom prilákať do nášho regiónu ešte viac turistov, nielen zo Slovenska, ale aj okolitých krajín,“ povedal predseda BSK Pavol Frešo.

Prevádzkovateľom areálu bude EXTREME SPORT FABRIK, s. r. o., ktorý bude pravidelne organizovať rôzne podujatia. Už 22. apríla plánujú otvárací event pre verejnosť, kde si budú môcť malí aj veľkí skúsiť jazdu na vlnách a porovnať časy s ostatnými vrámci celého Slovenska. Počas roka budú taktiež tréningy s inštruktormi, ktorí vás naučia základné techniky „pumpovania“ na dráhe.

Zdroj: YouTube.com
Otvorenie Bike Parku na Zochovej chate pri Modre
12
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM