Jakub Haršany Samospráva

Na žiakov v Starom Meste čakajú nové podlahy či vymaľované triedy

Leto ubehlo ako voda a od pondelka žiaci opäť zasadnú do školských lavíc. Počas prázdnin prešli viaceré školy obnovou a nechýbajú medzi nimi ani tie v Starom Meste.

Ilustračný obrázok k článku Na žiakov v Starom Meste čakajú nové podlahy či vymaľované triedy
Zdroj: Bratislava - Staré Mesto

V Staromestských školách sa neodpočívalo ani cez leto. Mnohé z nich využili prázdninový režim na úpravy, ktoré skrášlili priestory škôl a prispejú k tomu, aby sa v nich žiaci a učitelia cítili lepšie.

Školy prešli klasickou údržbou

Na území mestskej čast sa momentálne nachádza päť základných škôl, dve základné školy s materskými školami, 14 materských škôl bez právnej subjektivity a dve materské školy s právnou subjektivitou.

Počas leta sa v školských zariadeniach spravila klasická údržba na základe požiadaviek jednotlivých riaditeľov škôl. V niektorých školách sa maľovalo, niekde sa zasa vymieňali kuchynské zariadenia. Vonkajšie areály škôl sa upratali a pokosili, aby boli nachystané na príchod žiakov.

Od januára sa otvorí nová škôlka

Zrejme najradikálnejšou zmenou prešla Základná škola Vazovova. „Na chodbách a v kuchyni sa vymenila stará podlaha za novú. Taktiež pribudli nové parapety v triedach,“ informovala hovorkyňa Starého Mesta Nora Gubková.

V priebehu leta sa skolaudovala aj nová Materská škôlka na Brnianskej ulici, ktorá začne fungovať od 1. januára 2017. „Od začiatku januára by sme tak mali mať v Starom Meste ďalších 40 miest pre deti v predškolskom veku,“ dodala hovorkyňa.

Podľa jej slov sú všetky školské zariadenia pripravené na začiatok nového školského roka a už netrpezlivo očakávajú príchod svojich žiakov.

Čítajte aj: Primátor nesúhlasí so zrušením základnej školy

Nové priestory škôl v Starom Meste
6
Galéria
Zdroj: Bratislava - Staré Mesto
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM