Rôzne

Na zastávkach MHD pribudli elektronické informačné tabule. Nájdete ich najmä v širšom centre mesta

Cestujúci budú informovaní o odchodoch liniek MHD on-line. Dispečing môže priamo na informačné tabule posielať aj správy o mimoriadnych udalostiach.

Ilustračný obrázok k článku Na zastávkach MHD pribudli elektronické informačné tabule. Nájdete ich najmä v širšom centre mesta
3
Galéria

Obyvatelia a návštevníci Bratislavy budú od dnešného dňa o niečo informovanejší. Na zastávkach MHD totiž dopravný podnik umiestnil 36 nových elektronických informačných tabúľ.

Oznámia aj mimoriadne udalosti

Cestujúci nájdu nové informačné tabule na 34 zastávkach v širšom centre mesta a na Patrónke. Osadili ich do konca júna tohto roka, v priebehu prázdnin budú nastavené do prevádzky. Informačné tabule sú obojstranné štvorriadkové a šesťriadkové.

Zatiaľ čo v tlačenom grafikone sa dozviete len približný odchod svojho spoja, ktorý nemusí korešpondovať so skutočnosťou (napr. kvôli zápche), informačné tabule ukazujú reálny odchod autobusu zo zástavky, na ktorej sa nachádzate.

„Cestujúci budú informovaní o odchodoch liniek MHD zo zastávok on-line. Výhodou je, že  dispečing môže priamo na informačné tabule posielať správy o mimoriadnych udalostiach. Informačné tabule ukazujú cestujúcej verejnosti nie plánované, ale reálne odchody liniek MHD,“ povedal predseda predstavenstva a generálny riaditeľ DPB, a.s. Milan Urban.

Momentálne je už v Bratislave osadených 31 elektronických informačných tabúľ. „DPB, a.s. sa aj ďalej uchádza o získanie finančných prostriedkov z fondov EÚ na obstaranie ďalších viac ako 100 takýchto tabúľ. Pri realizácii modernizácií električkových radiál budú už na všetkých príslušných zastávkach osadzované tieto nové informačné tabule,“ informoval Milan Urban.

Elektronické informačné tabule sa objavia aj na zastávkach Račianske a Trnavské mýto a Zochova. Postupne sa budú rozširovať tam, kde stojí viac ako šesť spojov.

Nové smetné koše

Dopravný podnik si spolu s mestom stanovili ako jednu z priorít aj čistotu na zastávkach MHD. „Častým problémom na zastávkach MHD sú preplnené a špinavé koše. V minulosti slúžili predovšetkým na odhadzovanie cestovných lístkov, dnes však ľudia do nich hádžu odpad a tie koše kapacitne nepostačujú. Preto spolu s dopravným podnikom osádzame nové väčšie koše, ktoré sú zároveň aj estetické,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Na vybrané frekventované zastávky osadil DPB, a.s. v spolupráci s mestom 104 nových smetných košov s vyššou kapacitou. V blízkej dobe plánujú vymeniť ešte 50 starých košov za nové. Takáto výmena bude pokračovať aj v budúcom roku. V súčasnej dobe je 938 zastávok vybavených smetným košom.

Informačné tabule
3
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM