Správy

Na zastávkach MHD pribudli desiatky nových elektronických tabúľ

Dopravný podnik pokračuje s osádzaním elektronických tabúľ na zastávkach MHD. Cestujúci budú informovaní o odchodoch liniek MHD zo zastávok on-line.

Ilustračný obrázok k článku Na zastávkach MHD pribudli desiatky nových elektronických tabúľ
4
Galéria

Na zastávkach bratislavskej MHD pribúdajú ďalšie elektronické tabule s aktuálnymi odchodmi spojov.

On-line informácie

Dopravný podnik, a. s. umiestni celkom 36 informačných tabúľ na 34 zastávkach v širšom centre mesta a na Patrónke. Podľa hovorkyne dopravného podniku Adriany Volfovej by mali byť osadené do konca júna tohto roka a v priebehu ďalšieho mesiaca sa budú nastavovať do prevádzky.

Informačné tabule budú obojstranné, štvorriadkové a šesťriadkové. „Cestujúci budú informovaní o odchodoch liniek MHD zo zastávok on-line. Výhodou je, že dispečing DPB, a. s. môže priamo na informačné tabule posielať správy o mimoriadnych udalostiach,“ informovala Bratislava24.sk Volfová.

V súčasnej dobe je už v Bratislave osadených celkom 31 elektronických informačných tabúľ. „DPB, a. s. sa aj ďalej uchádza o získanie finančných prostriedkov z fondov EÚ na obstaranie ďalších viac ako 100 takýchto tabúľ," dodala hovorkyňa. Pri realizácii modernizácií električkových radiál budú už na všetkých príslušných zastávkach osadzované tieto nové informačné tabule.

Dopravný podnik ich nakúpi od firmy TransData s. r. o. Montáž tabúľ a zriadenie elektrických prípojok zabezpečí pre DPB spoločnosť Elektrorozvody – Gergely s. r. o. z Bratislavy za 158 650 eur bez DPH. Cena jednej štvorriadkovej tabule je 10 982 eur a jednej šesťriadkovej 13 453 eur bez DPH.

Elektronické tabule
4
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM