Alexandra Húsková Rôzne Rôzne

Na Vianočnom bazáre chalaňov nájdete nielen užitočné darčeky, ale sa aj zabavíte

Vianočný bazár je priateľský, charitativny projekt, ktorý na Slovensko z Čiech prinášajú štyria mladí slovenskí herci z divadla Astorka - Róbert Jakab, Marián Miezga, Juraj Kemka a Lukáš Latinák. Bazár trvá počas tohto víkendu a akcia skončí v pondelok veľkou Afterparty.

Ilustračný obrázok k článku Na Vianočnom bazáre chalaňov nájdete nielen užitočné darčeky, ale sa aj zabavíte
Zdroj: Dnes24.sk

Ponúkané veci sú darovanými kúskami Bratislavčanov. Nájdete tu množstvo vecí na oblečenie, vankúše, hračky, detské autosedačky, mnoho doplnkov do domácnosti, ale aj malé spotrebiče.

Počas tohto víkendu si teda môžete nakúpiť skvelé vecičky, popíjať varené vínko, ochutnávať špecialitky a tráviť príjemný predvianočný čas. Jedlo vám naservíruje Marián Miezga, cenu tovaru si vyjednáte napríklad s Lukášom Latinákom.

„Obchod“ je rozdelený na reštauráciu s oddychovou zónou, predajňu a tuzex, kde nájdete „vychytávky“ ako retro korčule, víno, či bicykel. Atrakciou je aj cukrová vata, ktorú si musíte zaobstarať šliapaním na bicykli.

Výťažok z celej akcie, ako aj z koncertu poputuje do štyroch vybraných zariadení, ktoré pomáhajú ľuďom v núdzi a bude určený na rôzne zážitky pre týchto ľudí.

Sú to Projekt „Usmej sa mama“, ktorý sa stará o osamelé matky, OZ Resoty – resocializačná komunita, ktorá sa venuje návratu ľudí s ťažkým osudom a minulosťou naspäť do spoločnosti, OZ Belasý motýľ – ktoré združuje deti aj dospelých a ich rodiny so svalovou dystrofiou a inými nervovosvalovými ochoreniami a Equity o.z., ktoré sa venuje znevýhodneným skupinám a jednotlivcom rómskej národnosti a snaží sa o rozvoj ich vzdelania, talentu a integráciu do spoločnosti.

Vianočný bazár Chalaňov je v sobotu a nedeľu otvorený od 10.h do 21. h a vyvrcholí veľkým žúrom 14. decembra v bratislavskej Starej Tržnici. Známi speváci, hudobné skupiny, herci a iné osobnosti spoločenského a kultúrneho života vystúpia, zahrajú a zaspievajú naživo bez nároku na honorár.

Nepredané veci organizátori venujú do charitatívnych organizácií.

Prečítajte si aj:

Second hand No-se-ne pomáha módou

VIDEO: Šijacia literárna kaviareň pod Mostom SNP priniesla do Bratislavy nový typ podujatia

Vianočný bazár chalaňov 2015
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM