Alexandra Húsková Šport

Na turnaji Bratislavskej ligy v malom futbale budú hrať za ľudskosť

Hráme za ľudskosť je motto 8. ročníka turnaja Bratislavskej ligy v malom futbale (BLMF) organizovaného v rámci kampane Šport spája, rôzne farby, jedna hra a Akčných týždňov organizácie Futbal proti rasizmu v Európe (FARE).

Ilustračný obrázok k článku Na turnaji Bratislavskej ligy v malom futbale budú hrať za ľudskosť
Zdroj: Dnes24.sk

Akcia sa uskutoční v nedeľu 18. októbra v športovom areáli Pavla Gleska na Račianskej ulici v Bratislave.

Spoluzakladateľ kampane a jeden z organizátorov turnaja Sergej Danilov poukázal na fakt, že počas súčasnej utečeneckej krízy dochádza k spochybňovaniu ľudskej podstaty a utrpenia tých, ktorí musia utekať pred nebezpečenstvom vo svojej krajine.

Najbližší turnaj by sa preto mal niesť v znamení Výzvy k ľudskosti a spolupatričnosti s utečencami, ktorí museli opustiť svoje domovy. „Želáme si otvorenejší a tolerantnejší postoj spoločnosti k nim,“ povedal Danilov.

Myšlienku solidarity s migrantmi vyjadrí svojou účasťou a hrou najpopulárnejšej hry na svete vyše 150 futbalistov v 16 rozmanitých tímoch.

Budú zložené zo zástupcov menšín, majoritného obyvateľstva, cudzincov, utečencov, ale aj známych osobností. „Účastníci podujatia budú môcť poukázať dobrovoľný finančný príspevok na pomoc rodinám utečencov, ktorí sú v utečeneckom tábore v Sečovciach,“ informoval Danilov. Ako dodal, nákup materiálnej pomoci a jej doručenie zabezpečí Slovenská humanitná rada (SHR).

Turnaj a jeho myšlienku podporil aj prezident SR Andrej Kiska. „Každý hlas, a najmä verejný hlas, ktorý nabáda k ľudskosti a spolupatričnosti s ľuďmi utekajúcimi pred hrôzami vojny a hľadajúcimi priestor pre dôstojný život, považujem za nanajvýš potrebný,“ napísal Kiska v liste organizátorom a účastníkom turnaja.

Organizátorom podujatia je Inštitút pre medzikultúrny dialóg v spolupráci s Bratislavskou ligou v malom futbale. Turnaj podporili FARE a Bratislavský samosprávny kraj (BSK).

Foto:Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM