Rôzne

Na Troch kráľov bude teplo, ale aj hmly a nízka oblačnosť

Kým minulý rok sme sa o takomto čase pripravovali na arktickú zimu, tento rok sú pred nami teplotne nadpriemerné dni.

Ilustračný obrázok k článku Na Troch kráľov bude teplo, ale aj hmly a nízka oblačnosť
6
Galéria

Po premenlivom počasí, snežení či dažďoch a silných vetroch sa počasie počas najbližších dní, aspoň čo sa týka teploty, stabilizuje. Bude však vysoko teplotne nadpriemerné. Informuje o tom portál imeteo.sk.

Oblačno a teplo

Hoci sa podľa portálu slnečných lúčov nedočkáme, teploty budú vysoko nad priemerom. Očakáva sa teplotná inverzia a s ňou spojené ranné hmly a nízka oblačnosť.

„Počas nasledujúcich dní sa v oblasti západnej Európy usadí rozsiahla oblasť nízkeho tlaku vzduchu. Tá bude siahať od Špicbergov, cez Škandináviu až ďaleko nad severozápad Afriky. Po jej prednej strane bude do oblasti strednej Európy a Balkánu prúdiť vlhký a veľmi teplý vzduch od juhu,“ uvádza imeteo.sk.

Teploty budú výrazne vyššie ako by mali byť. „Najbližšie tri dni budú teploty o 4 až 10°C vyššie ako dlhodobý priemer. Denné maximá budú pritom dosahovať +4 až +10°C, pričom na západe bude ojedinele aj teplejšie, výnimočne až do +15°C,“ informuje portál.

Predpoveď na najbližšie dni

piatok: +4 až +12°C

sobota: od +5 do +10°C

nedeľa: +4 až +6°C

Počas najbližších dní nás čaká oblačné počasie, čo poteší menej tých, ktorí sa ešte aj dnes riadia pranostikami – Ak je na Tri krále jasno, zdarí sa pšenica. Snáď to vyjde aspoň hviezdam – Ak je mnoho hviezd, bude mnoho zemiakov.

Vzduch, ktorý k nám bude prúdiť, bude vlhký a teplý. Okrem iného sa tak vytvorí teplotná inverzia a najteplejšie bude v oblastiach, kde sa rozpadne oblačnosť.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM