Maros Palesch Rôzne

Na trhoviskách Nového Mesta platí zákaz predaja chránených rastlín

Nariadenie o podmienkach predaja a poskytovaní služieb na trhových miestach v mestskej časti Bratislava - Nové Mesto s viacerými zmenami oproti pôvodnému návrhu schválili tamojší miestni poslanci.

Na trhových miestach pribudol napríklad zákaz predávať voľne žijúce živočíchy, chránené rastliny, exempláre rastlín a invázne druhy rastlín. Medzi oprávnenými osobami, ktoré môžu predávať a poskytovať služby, môžu byť, pri dodržaní nariadenia, aj občania iných členských štátov Európskej únie.

Okrem tlače sa môžu predávať ambulantne aj rozmnoženiny audiovizuálnych alebo iných diel. V Tržnici na Trnavskom mýte, trhoviskách a príležitostných trhoch sa môžu predávať potravinárske výrobky podľa podmienok stanovených orgánom potravinového dozoru.

„Podarilo sa udržať a prevádzkovať Tržnicu, čo sa nepodarilo magistrátu so Starou Tržnicou,“ pripomenul starosta Richard Frimmel. Dodal, že viaceré samosprávy v SR sa zaoberajú myšlienkou, aby sa na trhových miestach dala cena dojednať.

Zastupiteľstvo schválilo trhové poriadky pre veľkú Tržnicu na Šancovej ulici, pre príležitostné trhy v Stredisku kultúry Bratislava – Nové Mesto na Vajnorskej ulici a v Dome kultúry Kramáre na Stromovej ulici. V Tržnici môžu byť napríklad aj zberňa lotérie a stávková kancelária.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM