KAW Rôzne Rôzne

Na trase do Petržalky pribudli multifunkčné automaty. Viete ako sa používajú?

Multifunkčné automaty nie sú v Bratislave novinkou. Donedávna však boli umiestnené ďalej od centra a využívali ich najmä cestujúci na letisku alebo tí, ktorí na ne natrafili v niektorých obchodných domoch.

Ilustračný obrázok k článku Na trase do Petržalky pribudli multifunkčné automaty. Viete ako sa používajú?
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: Dnes24.sk

Multifunkčné automaty s dotykovou obrazovkou sa doteraz nachádzali na trinástich miestach v Bratislave. Mohli ste ich využiť na letisku M. R. Štefánika a vo vybraných obchodných reťazcoch, z ktorých len niekde boli prístupné non-stop 24 hodín.

Od 8. júla tohto roka ich nájdete aj na zastávkach novej električkovej trate do Petržalky – na Šafárikovom námestí, na zástavke Sad J. Kráľa, na Farského a Jungmannovej.

Väčšina ľudí však nie celkom dobre ovláda prácu s nimi a často len bezradne pozerajú na ich obrazovku.

TU je link, na ktorom nájdete podrobný návod na použitie zariadenia. Pokojne si ho prečítajte v pohodlí domova a potom hor sa na nákup.

Lístky, električenky aj informácie

„Zariadenia slúžia nielen na predaj jednorazových cestovných lístkov, ale aj predplatných lístkov na cestovanie vo verejnej hromadnej doprave či dobíjanie elektronickej peňaženky,“ uvádza Dopravný podnik Bratislava.

„Nové automaty je možné zároveň využívať ako informačné terminály, prostredníctvom ktorých záujemcovia získajú údaje o meste, úradných oznamoch, cestovných poriadkoch leteckej, železničnej i autobusovej doprave,“ informuje dopravný podnik.

Platbu za cestovné lístky je možné realizovať:

• bezhotovostnou platbou kartou cez integrovaný POS terminál

• hotovosťou (automaty prijímajú bankovky aj mince, okrem 1 a 2 centových)

Nebolo to za babku

Samoobslužné automaty nie sú lacnou záležitosťou. Jeden stojí až 25-tisíc eur. Samospráva hlavného mesta SR zrealizovala tento projekt vďaka nenávratnému finančnému príspevku z Európskej únie, z Operačného programu Bratislavský kraj i štátneho rozpočtu.

Kde multifunkčné automaty nájdete?

Okrem už spomínaných zastávok električky do Petržalky aj v príletovej hale bratislavského letiska a v nákupných centrách Avion na Ivánskej ceste, v obchodných domoch Billa (Kazanská, Bajkalská, Ľudovíta Fullu, Saratovská, Nobelovo a Muchovo námestie a na Jantárovej ceste) a Tesco ( Kamenné námestie, Lamačská cesta).

Čítajte aj: Viete, ako fungujú nové označovače v MHD?

Nové multifunkčné automaty
3
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM