Alexandra Húsková Samospráva

Na Štefanovičovej ulici vyrastá nový zelený plot, dôvodom je zamedziť postrannému parkovaniu áut

Na konci septembra začal Magistrát zo sadovníckymi prácami na Štefanovičovej ulici v úseku od Žilinskej ulice po budovu Slovenského rozhlasu. Práce potrvajú do novembra a k živému plotu pribudnú aj dreviny. Vysadeným bude aj deväť nových stromov.

Ilustračný obrázok k článku Na Štefanovičovej ulici vyrastá nový zelený plot, dôvodom je zamedziť postrannému parkovaniu áut
Zdroj: Dnes24.sk

V rámci modernizácie električkovej trate tam mali byť osadené kovové kolíky a mesto sa rozhodlo ich nezrealizovať a nahradiť ich zeleňou. Práce pokračujú do konca októbra, ku živému plotu je v pláne dosadiť vzrastlé dreviny.

„Dôvodom výsadby živého plota bolo okrem skrášlenia zelených plôch zelene aj fakt, že tam parkovali autá a zaberali tak verejný priestor,“ informoval Magistrát.

„Štefanovičova ulica je veľmi frekventovaná, pretože smeruje ku železničnej Hlavnej stanici. Cestu na stanicu aj pešiu prechádzku spríjemní Bratislavčanom a návštevníkom mesta nová zeleň,“ konštatoval bratislavský primátor Ivo Nesrovnal.

Na výsadbe živého plota spolupracovalo mesto s piatimi dobrovoľníkmi zo spoločnosti Dell, ktorí pomáhali pri výsadbách živého plota.

V miestach, kde nie sú dreviny, bude vysadených deväť nových stromov Prunus sargentii “Rancho“, ktoré majú strednú výšku a osviežia priestor kvitnutím na jar a v jeseni sfarbením listov.

„Keďže plocha je úzka, drevina je stĺpovitá a nebude preto problém s orezávaním kvôli blízkosti električkovej trate,“ uviedla Monika Volaková z Magistrátu. V budúcnosti, keď dožijú ostatné dreviny a bude ich potrebné nahradiť v aleji, nahradí ich rovnaký druh.

Zdroj foto: Magistrat Hl.Mesta Bratislava

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM