Rôzne Správy

Na snehové vločky môžeme nateraz zabudnúť. Naopak, čakajú nás príjemné teplé dni

Po chladných a daždivých dňoch sa môžeme tešiť na prílev teplého počasia, ktoré by malo na našom území vydržať do konca novembra.

Ilustračný obrázok k článku Na snehové vločky môžeme nateraz zabudnúť. Naopak, čakajú nás príjemné teplé dni
15
Galéria
Foto: Karol Srnec / Zdroj: ephoto.sk

Počas uplynulých dní nás počasie veľmi nepotešilo. Zima, dážď a vietor nepriali výletom či jesenným prechádzkam a nepridávali ani na dobrej nálade. V najbližších dňoch nás však čaká zmena k lepšiemu.

Výrazné oteplenie

V priebehu utorka začne cez územie Slovenska postupovať teplý front, ktorý prinesie spomínané zlepšenie počasia. Za ním sa totiž do našej oblasti začne dostávať teplý vzduch.

Ten však prinesie inverzné počasie. Kým na horách bude panovať najmä slnečné počasie, v nižších polohách môžeme očakávať prevažne zamračené a hmlisté počasie s teplotami do +10 °C. Inverzná vrstva sa však po niektoré dni môže aj rozpustiť a v týchto dňoch pôjdu teploty nad +10 °C. Informuje o tom portál iMeteo.sk.

Najkrajšie a najteplejšie počasie by u nás malo byť počas piatka a soboty.

Takýto ráz počasia by mal na našom území vydržať minimálne do konca mesiaca, ďalšie ochladenie predpovedajú meteorológovia na začiatku decembra.

Sneh sa roztopí

Oteplenie bude naozaj výrazné. Teplota v nadmorskej výške zhruba 1 500 m. n.m. sa zvýši z úrovne –5 °C až na +8 °C. V týchto polohách sa tak oteplí až o 13 °C.

V dôsledku vysokých teplôt budú musieť lyžiarske strediská zastaviť umelé zasnežovanie a doteraz napadnutý sneh sa začne postupne topiť.

Jeseň v Bratislave 2017
15
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM