Tomáš Stupavský Tlačové správy

Na Slovensku začína štvrtý mobilný operátor. Vieme, aké novinky prichystal pre svojich zákazníkov

A je to tu! Na Slovensku máme štvrtého mobilného operátora. Slovenská pošta a telekomunikačná spoločnosť SWAN predstavili verejnosti svoju značku, ktorá nesie názov 4ka. Pozrite sa, s čím ide nový operátor do „boja".

Ilustračný obrázok k článku Na Slovensku začína štvrtý mobilný operátor. Vieme, aké novinky prichystal pre svojich zákazníkov
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

Od pondelka 5.10. 2015 začne u nás oficiálne fungovať nový mobilný operátor. Ako sa k nemu môžete dostať? 4ka alebo „štvorka“ bude prostredníctvom viac ako 1500 pobočiek Slovenskej pošty (SP) ponúkať predplatené mobilné telekomunikačné služby a pozor bez akejkoľvek viazanosti!

Zákazníci si môžu za 4 eurá zakúpiť SIM kartu s názvom „Moja 4ka“, ktorá disponuje štartovacím kreditom vo výške 4 eurá. Štvrtý operátor prichádza na trh s niekoľkými zaujímavými novinkami:

  • Zákazníci môžu volať do všetkých sietí na Slovensku a v rámci Európskej únie za jednotnú cenu 4 centy za minútu, a to so sekundovou tarifikáciou od prvej sekundy.
  • Rovnakú sumu zaplatíte aj za odosielanie SMS správ.
  • 1 MB dát pre internet v mobile v rámci Slovenskej republiky aj v celej Európskej únii bude stáť takisto iba 4centy.

„V spolupráci so Slovenskou poštou sme vytvorili ľudského, slovenského a efektívneho mobilného operátora, ktorý prichádza na trh s jedinečne jednoduchým konceptom jednotnej ceny, búraním hraníc v rámci EÚ, vlastnou 4G sieťou najnovšej generácie a celonárodným pokrytím mobilného signálu. A to všetko za výhodné ceny pre všetkých a bez viazanosti,“ povedal Miroslav Strečanský, generálny riaditeľ SWAN, a.s.

Kredit nikdy neprepadne

Dobíjanie kreditu bude k dispozícii na všetkých pobočkách SP v hotovosti, bezhotovostne Poštovou kartou, alebo platobnou kartou Poštovej banky. Na vybraných 570 pobočkách SP bude možné zakúpiť aj dobíjacie kupóny v hodnote 4, 8, 12 a 16 euro určené na dobíjanie doma i v zahraničí prostredníctvom SMS.

Ďalšou novinkou je, že dobitý kredit vám nemôže prepadnúť. Navyše, kredit je možné bezplatne prenášať so službou Prenos kreditu na iné čísla v rámci siete 4ky, a to prostredníctvom SMS alebo zavolaním na krátky sieťový kód.

„V prvej etape sa chceme zamerať na súčasných zákazníkov SP a v budúcnosti samozrejme chceme oslovovať aj iných klientov a segmenty, významný potenciál vidíme aj u mladých ľudí. Mobilné telekomunikačné služby plánujeme spájať s ďalšími našimi produktmi a službami, čím vytvoríme atraktívne a od konkurencie odlišné balíky služieb,“ dodáva generálny riaditeľ Slovenskej pošty Tomáš Drucker.

1 GB dát za 1 euro

4ka myslela aj na uspokojenie potrieb zákazníkov, ktorí intenzívnejšie využívajú internet. K dispozícii bude dátový balík 4 G GIGA, ktorý obsahuje 1 GB dát v sieti 4ky (4G a 2G) za cenu 1 euro priamo na každej pošte. Dátový balík následne môžete využívať po dobu 30 kalendárnych dní. Vlastnou mobilnou sieťou 4G a 2G pokrýva 4ka už dnes viac ako 40 percent populácie SR vo viac ako 60 slovenských mestách.

Okrem novej SIM karty si môžete odniesť aj nový telefón. Aktuálna ponuka mobilných telefónov 4ky ponúkaných na vybraných 570 pobočkách SP predstavuje 4 mobilné telefóny: Samsung E1200, Huawei Y360, Lenovo 2010 a Huawei Y635.

Nový mobilný operátor ponúka aj možnosť prenosu čísla od iných mobilných operátorov do 4ky úplne zadarmo. Navyše na stránke www.4ka.sk majú zákazníci možnosť rezervácie telefónneho čísla. Štvrtý operátor má pridelené čísla s predvoľbou 0950. Pomoc a podporu pre zákazníkov bude poskytovať na Zákazníckej linke 950.

Prečítajte si tiež: ODHALENIE: Nový mobilný operátor chce byť lacnejší ako rožky. Začne sa cenová vojna?

Na Slovensko prichádza nový mobilná operátor - 4ka!
13
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM