Nikola Richterová Rôzne

Na škole pre deti s poruchami sluchu dnes plnili priania. O Deň dobrých skutkov bol na Hrdličkovej ulici veľký záujem

Žiaci a študenti Spojenej školy internátnej na Hrdličkovej ulici zažili Deň dobrých skutkov. Škola, ktorá poskytuje vzdelanie deťom so sluchovým postihnutím, sa stala jedným z miest, na ktorom chcú účastníci medzinárodného projektu "Good Deeds Day" dokázať, že každý z nás dokáže urobiť niečo dobré.

Ilustračný obrázok k článku Na škole pre deti s poruchami sluchu dnes plnili priania. O Deň dobrých skutkov bol na Hrdličkovej ulici veľký záujem
Zdroj: TASR

Myšlienka Good Deeds Day vznikla v roku 2007 v Izraeli a postupne sa z nej stala tradícia, ktorá nadobudla medzinárodný rozmer. V tomto roku sa doň počas dneška zapája v 58 krajinách sveta vyše 900.000 dobro­voľníkov. Podporovateľom Good Deeds Day môže byť každý, kto má nápad a chce pomôcť.

Žiakov školy pre deti s poruchami sluchu sa rozhodli v tomto duchu navštíviť zástupcovia Veľvyslanectva štátu Izrael a Nadácie Silvie Gašparovičovej. Pre deti pripravili tvorivé dielne, krátky program, občerstvenie i malý darček.

Spájanie komunít ako stanovený cieľ

Konzulka izraelského veľvyslanectva v SR Avital Gershon priznala, že poslanie školy na Hrdličkovej je jej blízke aj preto, že jej sestra sa v Izraeli venuje nepočujúcim deťom. „Som preto rada, že práve táto škola sa zapojila do nášho projektu, verím však, že v budúcnosti budeme môcť takýto deň dobrých skutkov zorganizovať aj na iných školách,“ uviedla Avital Gershon.

Silvia Gašparovičová vyzdvihla, že cieľom medzinárodného projektu Good Deeds Day je spájanie komunít, ktoré sú určitým spôsobom znevýhodnené. Pripomenula, že znevýhodnené deti sa snaží počas celého obdobia existencie podporovať aj jej nadácia. „Verím, že deti z tejto školy dnešok poteší, je to určite pre ne milé spestrenie života v internátnej škole,“ povedala bývalá prvá dáma.

Riaditeľka školy Mária Benová ocenila fakt, že dnešný deň prináša ďalší spôsob integrácie detí, ktoré navštevujú školu. „Priznám sa, že som si ani nemyslela, že bude o tento deň taký záujem medzi deťmi i ich rodičmi,“ dodala Benová.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM