Kultúra Samospráva

Na Ružinovskom folklórnom festivale vystúpia umelci až z Nového Zélandu

Tradičný Ružinovský folklórny festival už túto sobotu predstaví návštevníkom krásy slovenského i zahraničného folklóru.

Ilustračný obrázok k článku Na Ružinovskom folklórnom festivale vystúpia umelci až z Nového Zélandu
Zdroj: Cultus Ružinov

Maorské spevy a tance, koncert Jany Orlickej v sprievode Diabolských huslí Jána Berkyho Mrenicu, tanečný workshop ľudových tancov, ochutnávky domácich špecialít predaj remeselných výrobkov a degustácia vín. Toto všetko ponúkne návštevníkom Ružinovský folklórny festival, ktorí pripravili mestská časť Bratislava-Ružinov a Cultus Ružinov, a to v sobotu 28.októbra od 14:00 hod. v Dome kultúry Ružinov. Bratislava24.sk informovala hovorkyňa Ružinova Marianna Šebová.

Ružinovský folklórny festival aj tento rok predstaví návštevníkom krásy slovenského a zahraničného folklóru. Pripravený je bohatý kultúrny a sprievodný program, moderátorkou podujatia bude víťazka Miss Folklór 2017, ako aj držiteľka titulu speváckej súťaže Slávik Slovenska, Miriam Bystričanová. Vstup na Ružinovský folklórny festival bude zadarmo.

Folkloristi z Nového Zélandu

Návštevníci sa môžu tešiť na vystúpenia tanečnej skupiny Čarovné mini ostrôžky, detského folklórneho súboru Kremienok a Trávniček, ako aj folklórneho súboru Studienka a Karpaty. Neobyčajným prvkom festivalu bude vystúpenie skupiny Whakaari Rotorua z Nového Zélandu, ktorá predstaví domorodé maorské spevy a tance, ako aj kultúru pôvodných obyvateľov a zahrá na maorských ľudových nástrojoch.

Vrcholom večera bude o 19:00 hod. koncert Jany Orlickej v sprievode Diabolských huslí Jána Berkyho Mrenicu s názvom S folklórom okolo sveta, na ktorej predstavia folklórne piesne z Grécka, Maďarska, Turecka, Balkánu, Ukrajiny, Poľska a iných krajín.

Okrem vystúpení je pripravený aj bohatý sprievodný program, v rámci ktorého sú pre návštevníkov pripravené ochutnávky domácich špecialít, tanečný workshop ľudových tancov – Tancuj tancuj vykrúcaj, ochutnávka na ľudovú nôtu, kurz varenia starých mám, prednáška bloggerky Janatini o využití tradičných prvkov v súčasnej móde, výroba a predaj remeselných výrobkov či degustácia vín.

Ilustračný obrázok

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM