Michaela Katonová Správy

Na rekonštrukciu bratislavského Divadla Aréna pôjde 4,5 milióna eur

Ministerstvo financií uvoľní 4,5 milióna eur Bratislavskému samosprávnemu kraju na rekonštrukciu Divadla Aréna v Bratislave. Rozhodla o tom dnes vláda. Z toho 2,5 milióna eur pôjde v budúcom roku, zvyšok v roku 2017. Na financovaní sa bude podieľať aj BSK.

Ilustračný obrázok k článku Na rekonštrukciu bratislavského Divadla Aréna pôjde 4,5 milióna eur
Zdroj: TASR

Divadlo je jednou z najcennejších pamiatok divadelnej architektúry na Slovensku, v ktorej dodnes aktívne funguje repertoárové divadlo.

„Rekonštrukcia budovy je priorita prekračujúca politický rámec sledujúci celospoločenský a celonárodný záujem,“ pripomína ministerstvo financií.Súčasný stav dispozičného riešenia a technickej vybavenosti nie je pre jeho umeleckú produkciu dostatočný a bráni jeho plnohodnotnému cho­du.

Ako jedno z mála kamenných divadiel na Slovensku nedisponuje prepadliskom, točňou, adekvátnymi divadelnými ťahmi, skladovými priestormi ani vyhovujúcimi priestormi pre návštevníkov.

Súčasťou plánovanej modernizácie je obnova javiskovej technológie, s tým súvisiaca stavebná rekonštrukcia, ktorej dôsledkom bude aj zmena vzhľadu budovy a renovácia interiéru. Na práce vydal súhlasné stanovisko krajský pamiatkový úrad.

Foto: Ilustračné z predstavenia divadla Aréna Dáma bez kamélie

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM