Nina Táborská Správy

Na rekonštrukcie stredných škôl a budovy dôchodcovskej správcovskej spoločnosti pôjde päť milónov eur

Na zasadnutí Bratislavského samosprávneho kraja bolo v rozpočte na rok 2015 schválené prijatie úveru vo výške 5 miliónov z Európskej banky pre obnovu a rozvoj. Peniaze budú použité na komplexnú rekonštrukciu 7 budov stredných škôl a 3 budov dôchodcovskej správcovskej spoločnosti.

Ilustračný obrázok k článku Na rekonštrukcie stredných škôl a budovy dôchodcovskej správcovskej spoločnosti pôjde päť milónov eur
Zdroj: TASR

Obyvatelia Bratislavského kraja sa tak už čoskoro dočkajú obnovených objektov s nižšou energetickou náročnosťou a pozitívnymi ekologickými efektmi.

„Vo vestníku boli zverejnené podmienky verejného obstarávania na komplexnú rekonštrukciu 7 budov stredných škôl a 3 budov dôchodcovskej správcovskej spoločnosti. Rekonštrukcie by mali začať najneskôr 1. júna,“ uviedol Eduard Demel, poslanec Bratislavského samosprávneho kraja, na základe iniciatívy ktorého bol úver schválený.

Vďaka danej investícii dôjde k značným úsporám energií. V rámci investície bude realizovaná komplexná výmena okien, zateplenie obvodového plášťa a vyregulovanie kúrenia. Aj napriek legislatívnym zmenám vo financovaní samosprávnych krajov na Slovensku, bude Bratislavský samosprávny kraj čerpať finančné prostriedky z programu MunSEFF.

Každý objekt musí po rekonštrukcii vykázať viac ako 30 percent energetickú úsporu. Táto bude potvrdená auditmi, ktorých náklady bude znášať Európska banka pre obnovu a rozvoj. Po úspešnej realizácii získa kraj nenávratný grant vo výške 750-tisíc eur.

Zoznam objektov, ktorých sa rekonštrukcia týka:

− Stredné školy

− SOŠ Svätoplukova 2, Bratislava

− SPŠ elektrotechnická, Hálova 16, Bratislava

− SOŠ Záhradnícka, Malinovo

− SOŠ automobilová, J. Jonáša 5, Devínska Nová Ves

− SOŠ vinársko – ovocinárska Kostolná 3, Modra

− SPŠ dopravná, Kvačalova 20, Bratislava

− SOŠ hotelových služieb a obchodu, Na pántoch 9, Bratislava

− DSS

− DSS pre deti ROSA, Dúbravská cesta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM